Wednesday 27 May 2015

ပုဇြန္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး





ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္အခြံခြာျပီးသားေလးေတြကို တန္ပူရာမွဳန္႕နဲ႕ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ ပုဇြန္က ခ်က္စားရင္လဲ အရည္ၾကည္ ပုဇြန္ေလးေတြမို႕ စားလို႕သိပ္မေကာင္းတာနဲ႕အခုလို ေၾကာ္စားလိုက္တာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား




  1. အခြံခြ်တ္ျပီး သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္ - 100 g
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၃ဇြန္း
  3. ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  4. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
  5. အခ်ဥ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေရေဖ်ာ္ထားေသာ တန္ပူရာမွဳန္႕ထဲကို ပုဇြန္ေရာနယ္ေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ပုဇြန္ႏွင့္တန္ပူရာ အႏွစ္ကို တေကာင္ျခင္းဆီ ဇြန္းႏွင့္ခပ္ျပီး ဆီအိုးထဲ ထည့္ေပးပါ
  • တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ေနာင္တဖက္ကိုလွန္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ေလးႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment