Friday, 31 August 2012

ပုဇွန်အစပ်ကြော်

ပုဇြန္ထုတ္ အစပ္ေၾကာ္




 ပုဇြန္ထုတ္ အစပ္ေလးေၾကာ္ေလးပါ အရင္တံုးကေတာ႔ ပုဇြန္ခပ္ေသးေသးေလးေတြကို ေၾကာ္မွႀကိဳက္ေပမဲ့ အခုေတာ့ ႐ွိတဲ့ပုဇြန္ကို အသံုးခ်ျပီး ပုဇြန္ထုတ္ကိုေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

ေၾကာ္ပံုေၾကာ္နည္းကေတာ႔ အတူတူပါဘဲ  ပုဇြန္ၾကီးတာနဲ႔ ငယ္တာဘဲကြာတာပါ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြ ဝယ္ျပီးျပဳပ္ထားတဲ႔ ပုဇြန္နဲ႔ေၾကာ္မွာပါ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔လိုက္သလို ထမင္းၾကမ္းေလးနဲ႔လဲ လိုက္ဖက္တဲ႔ ဟင္းေလးပါ ထမင္းမိန္မိန္စားရေအာင္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ပါမယ္။

ပါဝင္ရမွာေလးေတြက
ေလးေယာက္စာ
  • ပုဇြန္ထုတ္ - ေလးဆယ္သား
  • ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ - တလံုး
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ပုဇြန္အခြံခြာျပီးေၾကာခြဲကာအမဲေၾကာင္းထုပ္ေပးပါ

ဆီပူပူမွာနႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔ျပီးၾကက္သြန္နီကို အရင္ႏြမ္းသြားတဲ႔
ထိထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ ျပီးမွငရုတ္သီးမွဳန္႔ကိုေမႊးလာတဲ႔ထိဆီသတ္ေပးပါ

ငရုတ္သီးနံ႔ေမႊးလာပါက ပုဇြန္ထုတ္ကိုထဲ႔ျပီး ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔
 ငံျပာရည္တို႔ကို တစ္ခါထဲထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ

ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္စပ္စပ္ေလးရပါျပီ

3 comments:

  1. I very like to eat. I will try by tomorrow. Thanks a lot for ur cooking method .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါေနာ္
      ေၾကာ္ျပီးရင္ေကြ်းပါအံုးေနာ္ အရမ္းၾကိဳက္လို႔ပါေနာ္

      Delete
  2. It look yummy Ma Mar yay, I have cooked shrimp already I will try one day!!
    Thanks for your receipe !!!
    with love
    Nway Ohnmar

    ReplyDelete