ပုဇြန္ထုတ္ အစပ္ေၾကာ္ |
ပုဇြန္ထုတ္ အစပ္ေလးေၾကာ္ေလးပါ အရင္တံုးကေတာ႔ ပုဇြန္ခပ္ေသးေသးေလးေတြကို ေၾကာ္မွႀကိဳက္ေပမဲ့ အခုေတာ့ ႐ွိတဲ့ပုဇြန္ကို အသံုးခ်ျပီး ပုဇြန္ထုတ္ကိုေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
ေၾကာ္ပံုေၾကာ္နည္းကေတာ႔ အတူတူပါဘဲ ပုဇြန္ၾကီးတာနဲ႔ ငယ္တာဘဲကြာတာပါ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြ ဝယ္ျပီးျပဳပ္ထားတဲ႔ ပုဇြန္နဲ႔ေၾကာ္မွာပါ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔လိုက္သလို ထမင္းၾကမ္းေလးနဲ႔လဲ လိုက္ဖက္တဲ႔ ဟင္းေလးပါ ထမင္းမိန္မိန္စားရေအာင္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ပါမယ္။
ပါဝင္ရမွာေလးေတြက
ေလးေယာက္စာ
- ပုဇြန္ထုတ္ - ေလးဆယ္သား
- ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ - တလံုး
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ပုဇြန္အခြံခြာျပီးေၾကာခြဲကာအမဲေၾကာင္းထုပ္ေပးပါ |
ဆီပူပူမွာနႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔ျပီးၾကက္သြန္နီကို အရင္ႏြမ္းသြားတဲ႔ ထိထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ ျပီးမွငရုတ္သီးမွဳန္႔ကိုေမႊးလာတဲ႔ထိဆီသတ္ေပးပါ |
ငရုတ္သီးနံ႔ေမႊးလာပါက ပုဇြန္ထုတ္ကိုထဲ႔ျပီး ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ ငံျပာရည္တို႔ကို တစ္ခါထဲထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ |
ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္စပ္စပ္ေလးရပါျပီ |
I very like to eat. I will try by tomorrow. Thanks a lot for ur cooking method .
ReplyDeleteေက်းဇူးပါေနာ္
Deleteေၾကာ္ျပီးရင္ေကြ်းပါအံုးေနာ္ အရမ္းၾကိဳက္လို႔ပါေနာ္
It look yummy Ma Mar yay, I have cooked shrimp already I will try one day!!
ReplyDeleteThanks for your receipe !!!
with love
Nway Ohnmar