ငရုတ္ေကာင္းၾကက္သားလံုးဒုတ္ထိုး |
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 700 g
- ဂ်ဳံ - 2 tablespoons
- ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ - 1 tablespoon
- ဆား - 1/2 teaspoon
- သၾကား - 1 teaspoon
- ငရုတ္ေကာင္းေထာင္းၿပီးသား - 1/3 teaspoon
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ႏွစ္လံုး
ၾကက္ရင္ပံုသားကိုႏုတ္ႏုတ္စဥ္းၿပီးဆား ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ သၾကား ဂ်ဳံမွဳန္႔ ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔တို႔နဲ႔ေရာနယ္ေပးပါတယ္ |
နယ္ၿပီးလွ်င္မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ႏွပ္ထားေပးပါတယ္ |
ၿပီးလွ်င္အေနေတာ္အလံုးေလးမ်ားလံုးၿပီးေၾကာ္ေပးပါတယ္ |
က်က္သြားလွ်င္ဆယ္ေပးၿပီးဆီစစ္ထားေပးပါတယ္ |
ဆီစစ္သြားလွ်င္ဒုတ္ေခ်ာင္းေလးမ်ားႏွင္႔ထိုးကာ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာအခ်ဥ္ႏွင္႔တြဲဖက္၍သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ |
အစ္မက အခ်ိန္မွန္ဘဲေနာ္.. အရမ္း တာဝန္ေက်ပါတယ္..။ ၾကက္သားလုံးေလး အားေပးသြားတယ္။
ReplyDeleteေက်းဇူးပါဘဲ Moe Myanmar ေရ
ReplyDeleteအခုရက္ထဲအလုပ္နဲနဲမ်ားေနလို႔ ကေရာေသာပါးေတြေတာ႔ၿဖစ္ေနတယ္
ဒါေပမဲ႔ အားေပးတဲ႔အေၾကာင္းေရးေရးသြားေတာ႔
ပင္ပန္းတာေတြေပ်ာက္ၿပီးအရမ္းဘဲေပ်ာ္ေနပါတယ္။
ခ်ီးက်ဴးတယ္မမမာေရစားသြားပါတယ္ သီတာ
ReplyDeleteအခ်ိန္မွန္လာတတ္တဲ႔သီတာ႔ကိုလဲ မမမာကေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေၿပာခ်င္ပါတယ္
Deleteေက်းဇူးပါသီတာ။
စားလိုက္ရရင္ေတာ႕ ပန္းကန္ထဲကအကုန္ေၿပာင္မွာ ေသခ်ာတယ္ :P
ReplyDeletezuzu ေရ
Deleteဆီစစ္ထားတာေလးေတြရွိေသးတယ္
စားသြားေနာ္ အားမနာနဲ႔:)
I like ur blog and every i visit to ur blog.
ReplyDeleteThanks for sharing .
တီတီမာေရ.. သမီးမနက္ဖန္က်ရင္ လုပ္ၾကည့္မယ္... တီတီမာ့နည္းေလးအတိုင္း...
ReplyDeleteေကာင္းတယ္သိလား ၿမန္မာၿပည္မွာဆိုရင္ေတာ႔ကိုရီးယားဒုတ္ထိုးအရသာေလးလိုေပါ႔ေနာ္
Deleteရွယ္ပဲ မမမာေရ
ReplyDeleteေက်းေက်းပါေနာ္ စု
DeleteLaing like tar sis yae
ReplyDeleteKaung like tar sis yae
ReplyDelete