Friday, 17 August 2012

ပုဇွန်တန်ပူရာကြော်


ပုဇြန္ေၾကာ္
မာမာဒီေန႔ေတာ႔ပုဇြန္ကို ေထာပါတန္ပူရာမွဳန္႔ေလးလူးျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ ခနခနေတာ႔ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ ဒီေန႔ေၾကာ္တဲ႔ပုဇြန္က ပုဇြန္က်ားေလးေတြမို႔ သိပ္ျပီးမညွီပါဘူး ရိုးရုိးေရငံပုဇြန္ထုပ္ဆိုရင္ အနံ႔ရလို႔ မာမာ႔ကေလးေတြ သိပ္မစားၾကပါဘူး။

ေၾကာ္တဲ႔အခါမွာလဲ ပုဇြန္ေခါင္းေတြျဖဳတ္ျပီး ေရေသေသခ်ာခ်ာ ျပန္ေဆးျပီးေၾကာ္မွ သူတို႔ၾကိဳက္ၾကပါတယ္ အခုပုဇြန္ကေတာ႔ စားလို႔လဲပိုျပီးခ်ဳိပါတယ္ တန္ပူရာမွဳန္႔မရွိလဲ တစ္ၿခားအေၾကာ္မွဳန္႔ေတြနဲ႔ ေၾကာ္လို႔ရတဲ႔ အေၾကာ္ေလးပါ ၾကြတ္ၾကြတ္ရြရြ မြမြေမႊးေမႊးေလးမို႔ အေအးေလးနဲ႔ဘဲေသာက္ေသာက္ ထမင္းေလးနဲ႔ဘဲစားစား ေကာ္ဖီေလးနဲ႔လဲဘဲအဆင္ေၿပတဲ႔ အေၾကာ္ေလးမု႔ိ ေၾကာ္စားနိုင္ဖို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္။

ေလးေယာက္စာအတြက္ပါ
ပါဝင္ရမွာေလးေတြက
  • ပုဇြန္ထုပ္ - ၁၅ေကာင္
  • တန္ပူရာမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္းခပ္ေမာက္ေမာက္ ၅ဇြန္း
  • ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္
  1. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဧ။္ သံုးပံုတပံု
  2. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ပုဇြန္က်ားထုပ္ေလးမ်ားကိုေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ

အျမွီးခ်န္ထားျပီးအခြံခြာေခါင္းျဖဳတ္ေပးကာ ေၾကာခြဲျပီးအမဲေၾကာင္းေလး
ထုတ္ေပးပါ

ပုဇြန္အရသာနယ္ႏွင္႔တန္ပူရာမွဳန္႔ေရေဖ်ာ္

မုန္႕ႏွစ္ေရေဖ်ာ္ထဲတြင္ႏွစ္ၿပီးတစ္ေကာင္ခ်င္းယူျပီးေၾကာ္ေပးပါ

တစ္ဖက္က်က္လွ်င္တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
ႏွစ္ဖက္လံုးေရႊဝါေရာင္သန္းျပီးက်က္သြားလွ်င္ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႔တြဲစားဖို႔ တန္ပူရာမွဳန္႔ပုဇြန္ေၾကာ္
 ၾကြတ္ၾကြတ္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ

4 comments:

  1. အစ္မ ေန႔တိုင္း ဝီရိယ ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ ဟင္းအမ်ိဳးမ်ိဳး ခ်က္တာကို အားက် မိပါတယ္..။ ဒါေၾကာင္႔ အၿမဲလာၿပီး အားေပးေနရတာ..။

    ReplyDelete
    Replies
    1. အလုပ္သြားမဲ႔သူအတြက္ထမင္းဗူးေလးရွိတယ္ Moe Myanmar ေရ
      အခ်ိန္မွီေလးထခ်က္ရတယ္ေပါ႔ေနာ္ :)

      Delete
  2. ပုဇြန္ေၾကာ္ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးပါဆယ္ပါယူသြားတယ္ ေလာဘၾကီးတာေလ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ယူသြားပါ သီတာေရ

      Delete