မာမာ ဒီေန႔ေတာ႔ သားသတ္လြတ္ ပဲေလးျပဳပ္ျပီး သုပ္ထားပါတယ္ ပဲႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပတဲ႔ ဟင္းသုပ္ေလးပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဝါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္ စားရင္လဲ အဆင္ေျပတဲ႔အတြက္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ေလးေယာက္စာ)
- ပဲနီျပား - တစ္ထုတ္
- ဆားအႏု - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (အသုပ္ထဲထည္႔ရန္)
- ဆားအၾကမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (ၾကက္သြန္ေဆးရန္)
- ႏွမ္းေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပဲကို ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးျပီး တစ္ညသိပ္ စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ထားတဲ႔ ပဲမ်ားကို အိုးထဲထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
- ပဲမ်ားမႏူးေသးပါက ေရထပ္ထပ္ထည္႔ျပီး ပဲႏူးတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ဆားအၾကမ္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည္႔ျပီး ခပ္နာနာေလး နယ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
- ႏွမ္းေလွာ္ ၾကက္သြန္နီ နံနံပင္ ဆီ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားအႏုႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ကိုတို႔ကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သတ္သတ္လြတ္ ပဲသုပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
|
စားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ.. ဒီေန႔ နဲနဲေနာက္က်တယ္ေနာ္..။
ReplyDeleteပဲျပဳပ္တာေနာက္က်သြားလို႔ပါ ညီမေလးေရ
Deleteစားပါေနာ္ ညီမေလး Moe Myanmar .
သားသတ္လြတ္ေန႔ကြက္တိပဲ မမမာ
ReplyDeleteမမမာလဲ
Deleteဝါတြင္းကာလမွာ သားသားလြတ္ေလးေတြခ်က္ျဖစ္တာမ်ားမွာပါ စုေရ