Thursday 30 August 2012

ပြည်ကြီးငါးကြော်

(ျပည္ၾကီးငါး)ကင္းမြန္ေၾကာ္
မာမာ ဒီေန႔ေတာ႔ ကင္းမြန္ေလးေတြကို ဂ်ဳံမွဳန္႔ေလးနဲ႔လူးျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္ ပင္လယ္စာတို႔ရဲ႕ထံုးစံ ညွီတတ္တာမို႔ မညွီေအာင္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ေလးနယ္ကာ ေၾကာ္ထားပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ ေၾကာ္ရတာလဲလြယ္ျပီး စားလို႔လဲေကာင္းေအာင္ ကင္းမြန္ကို ဂ်ဳံကပ္ေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားတာမို႕ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ေလးေယာက္စာ
ကင္းမြန္အရသာနယ္ရန္
  • (ျပည္ၾကီးငါး) ကင္းမြန္ - 500 g
  • ဂ်ဳံ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးခြဲ
အခ်ဥ္
  • ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ႏွင္႔စားႏိူင္ပါတယ္
 ကင္းမြန္ေၾကာ္ရန္အထုပ္ေလးပါ

ဂ်ဳံမွဳန္႔ ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ကို
သစ္သားေယာင္းမေလးနဲ႔ ဖြဖြေလးေရာေမႊေပးပါ
ကင္းမြန္တံုးေလးမ်ားကို ထဲ႔ျပီးဂ်ဳံမ်ားကပ္သြားေအာင္လွိမ္႔ေပးပါ
အတြင္းဖက္အသားမ်ားကို ဖ်န္႔ေပးျပီးဂ်ဳံမွဳန္႔ႏွင္႔လူးေပးပါ

ဂ်ဳံအရသာနယ္ျပီးသြားပါျပီ

မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာ ဆီပူပူမွာ
ေရႊအိုေရာင္သန္းလာတဲ႔ထိ ေၾကာ္ေပးပါ

က်က္သြားလွ်င္ဆယ္ယူျပီးဆီစစ္ေပးပါ

ႏွစ္သက္ေသာအခ်ဥ္ႏွင္႔စားသံုးႏိူင္ပါျပီ

ကင္းမြန္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးပါ

ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ေလးနဲ႔စားႏိူင္ပါတယ္

2 comments:

  1. ျပည္ႀကီးငါးၾကြပ္ေၾကာ္ေလးလည္း စားသြားပါတယ္...

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားပါညီမေလး BabyAngle ေရ

      Delete