Sunday 21 July 2024

အသီးအရွက် အသုပ်စုံ

 





မာမာ ဒီနေ့တော့ ဈေးကိုသွားရင်း အသီးအရွက်တွေ လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်လေးတွေ တွေ့တာနဲ့ ဝယ်လာခဲ့ပြီး ချဉ်ငံစပ်လေး အသုပ်စုံ သုပ်စားဖြစ်ပါတယ်။ ဒါကြော့မို့လို့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ အရမ်းလိုက်ဖက်လွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ဖြစ်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ဘရော့ကိုလီ - 
  2. ပဲပင်ပေါက် -
  3. ပဲတောင့်ရှည် - 
  4. မုံလာဉနီ - 
  5. နံနံပင် - 
  6. ကြက်သွန်နီ - 
  7. မန်ကျည်းသီးမှည့် - 
  8. ပဲအကျက်မှုန့် - 
  9. ငါးငံပြာရည် - 
  10. ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက် အဖတ် - 
  11. ကြက်သွန်နီ ဆီချက် - 
  12. ငရုတ်သီး အလှော်မှုန့် - 
  13. အရသာမှုန့် - 

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ဘရော့ကိုလီ အရင်းပိုင်း ရင့်နေတဲ့နေရာကို အကြောများ သင်ပေးပြီး အနေတော် ပိုင်းဖြတ်ကာ ရေစင်အောင် ဆေးပေးပါ
  • အနေတော် အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ရေခပ်များများလေး ထည့်ပြီး မီးဖိုပေါ်တင်ကာ ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  • ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ အပင်များ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး အဖုံးမအုပ်ဘဲ ပြုပ်ပေးပါ
  • အကြာကြီး ပြုပ်စရာ မလိုဘဲ ရေပွက်ပွက်ဆူပြီးသား ဖြစ်တဲ့အတွက် သုံးမိနစ်လောက်ဘဲ ပြုပ်ပေးပါ
  • ပြုပ်ပြီးပါက ရေနွေးများသွန်ကာ ရေအေးနဲ့ဆေးပြီး ရေစစ်ပေးပါ
  • ပဲပင်ပေါက်ကိုလဲ ရေဆေးကာ ရေနွေးဖျောထားပါ
  • မုံလာဉနီကိုလဲ အခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး အတုံးလေးတွေ လှီးပေးပြီး ရေနွေးထဲမှာ နှစ်မိနစ်လောက် ပြုပ်ပေးထားပါ
  • ပဲတောင့်ရှည်ကိုလဲ ရေဆေးကာ တမိနစ်လောက် ပြုပ်ပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • နံနံပင်ကို ရေဆေးကာ မထူမပါး လေးတွေ ရလာအောင်ဓါးဖြင့် လှီးပေးပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • မန်ကျည်းသီးမှည့်ကို ရေနှစ်ထပ်လောက် ဆေးပေးပြီး ရေနွေးနှင့် စိမ်ထားပါ
  • ကျန်သော ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဇလုံကျယ်ကျယ်ထဲမှာ ဘရော့ကိုလီ ပဲပင်ပေါက် ပဲသီး နံနံပင် မုံလာဉနီ ကြက်သွန်နီ ပဲအကျက်မှုန့် ငရုတ်သီးမှုန့် အရသာမှုန့် ကြက်သွန်ဖြူ ဆီချက်ဖတ် ကြက်သွန်နီဆီချက် ငါးငံပြာရည်နှင့် မန်ကျည်းမှည့်ရည်တို့ထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
  • နယ်ဖတ်ပြီး အရသာ သမသွားပါက အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် လိုသလို ပြင်ပေးကာ ချဉ်ငံစပ် အသုပ်စုံလေးကို နှစ်သက်သလို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment