ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ဇီးဖြူသီး - အလုံးကြီးပြီး ငါးလုံး
- ငရုတ်သီးစိမ်း - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ပုဇွန်ထုတ် - အကောင်ကြီးကြီး ငါးကောင်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ဇီးဖြူသီးကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး နူးလာတဲ့အထိ ပြုပ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အစေ့ထုတ်ပေးပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး အညှာများ ဖြုတ်ကာ လှော်ထားပါ
- ပုဇွန်ထုတ်ကို အခွံခွာပြီး ရေမြုအ်အောင်ထည့်ကာ ရေခမ်းတဲ့အထိ လှော်ထားပါ
- ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ငရုတ်ဆုံထဲမှာ ဇီးဖြူသီး ပုဇွန်လှော်နှင့် ငရုတ်သီးစိမ်း တို့ကိုထည့်ပြီး ညက်နေအောင် ထောင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အချိုမှုန့်နှင့် ဆားတို့ ထည့်ထောင်းပေးပါ
- အားလုံးညက်သွားပြီ ဆိုတာနဲ့ အရသာ မြည်းပေးကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- ဇီးဖြူသီး ထောင်းကို ပန်းကန်တစ်ခုထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပြီး ဆီထည့်ပေးပါ
- ထမင်းပူပူလေးနဲ့ သုံးဆောင်နိူင်ရန် ချဉ်ငံစပ် ဇီးဖြူသီးထောင်း ချဉ်ငံစပ်လေးကို ရပါပြီ
No comments:
Post a Comment