Thursday 15 June 2023

ဇီးဖြူသီးထောင်း


 



ဒီနေ့တော့ ရာသီစာ ဇီးဖြူသီးကို ချဉ်ငံစပ်လေး ထောင်းဖြစ်ပါတယ် ပုဇွန်ထုတ်နဲ့ ထောင်းတဲ့အတွက် စားလို့ပိုပြီး ကောင်းပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ဇီးဖြူသီး - အလုံးကြီးပြီး ငါးလုံး
  2. ငရုတ်သီးစိမ်း  - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  3. ပုဇွန်ထုတ် - အကောင်ကြီးကြီး ငါးကောင်
  4. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  5. အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
  6. ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ဇီးဖြူသီးကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး နူးလာတဲ့အထိ ပြုပ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့  အစေ့ထုတ်ပေးပါ 
  • ငရုတ်သီးစိမ်းကို ရေဆေးပြီး အညှာများ ဖြုတ်ကာ လှော်ထားပါ
  • ပုဇွန်ထုတ်ကို အခွံခွာပြီး ရေမြုအ်အောင်ထည့်ကာ ရေခမ်းတဲ့အထိ လှော်ထားပါ
  • ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ငရုတ်ဆုံထဲမှာ ဇီးဖြူသီး ပုဇွန်လှော်နှင့် ငရုတ်သီးစိမ်း တို့ကိုထည့်ပြီး ညက်နေအောင် ထောင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အချိုမှုန့်နှင့် ဆားတို့ ထည့်ထောင်းပေးပါ
  • အားလုံးညက်သွားပြီ ဆိုတာနဲ့ အရသာ မြည်းပေးကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • ဇီးဖြူသီး ထောင်းကို ပန်းကန်တစ်ခုထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပြီး ဆီထည့်ပေးပါ
  • ထမင်းပူပူလေးနဲ့ သုံးဆောင်နိူင်ရန် ချဉ်ငံစပ် ဇီးဖြူသီးထောင်း ချဉ်ငံစပ်လေးကို ရပါပြီ

No comments:

Post a Comment