ဒီေန႔ေတာ႔ ကုလားပဲကို ပဲေပါင္းေလး ေပါင္းျဖစ္ပါတယ္ ကေလးလူၾကီး အရမ္းသေဘာက်တဲ႔ ပဲေပါင္းေလးျဖစ္သလို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းထားတဲ႔ ျပင္ဆင္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္မႊာ
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ကုလားပဲျခမ္းကို အိုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ပဲကိုေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ပဲမႏူးေသးပါက ေရထပ္ထည္႔ျပီး ပဲႏူးတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
- ပဲမွား ႏူးအိလာတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး ပဲမ်ားေက်သြားတဲ႔အထိ ဇြန္းႏွင္႔ဖိျပီး ေခ်ေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႕ၾကက္သြန္ေၾကာ္လို႕ ပိုတဲ့ဆီထဲမွာ ျပဳပ္ျပီးေခ်ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ပဲမ်ားကို အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ပဲမ်ားအိလာျပီး ေမႊးလာျပီ ဆိုတာနဲ႕အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ပဲေပါင္းမ်ားထည္႔ျပီး ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကို ပဲေပါင္းအေပၚမွ ျဖဴ း ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment