Monday, 8 June 2020

ကုလားပဲခြမ်းပေါင်း စိမ့်စိမ့်လေး


ဒီေန႔ေတာ႔ ကုလားပဲကို ပဲေပါင္းေလး ေပါင္းျဖစ္ပါတယ္ ကေလးလူၾကီး အရမ္းသေဘာက်တဲ႔ ပဲေပါင္းေလးျဖစ္သလို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းထားတဲ႔  ျပင္ဆင္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္မႊာ
  3. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  2. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  3. ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  4. ကုလားပဲျခမ္းကို အိုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  5. ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ပဲကိုေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  6. ေရခမ္းျပီး ပဲမႏူးေသးပါက ေရထပ္ထည္႔ျပီး ပဲႏူးတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  7. ပဲမွား ႏူးအိလာတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး ပဲမ်ားေက်သြားတဲ႔အထိ ဇြန္းႏွင္႔ဖိျပီး ေခ်ေပးထားပါ
  8. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႕ၾကက္သြန္ေၾကာ္လို႕ ပိုတဲ့ဆီထဲမွာ ျပဳပ္ျပီးေခ်ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  9. ပဲမ်ားကို အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  10. ပဲမ်ားအိလာျပီး ေမႊးလာျပီ ဆိုတာနဲ႕အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  11. ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ပဲေပါင္းမ်ားထည္႔ျပီး ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကို ပဲေပါင္းအေပၚမွ ျဖဴ း ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment