ဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလး ထည္႔ထားတာ ရလာျပီမို႔လို႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ထည္႔နည္း မ်ားစြာထဲက ေနာက္တစ္နည္းနဲ႔ ထည္႔ျဖစ္ထားျပီး မာမာျပင္ဆင္ျပီး ထည္႔ထားတဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ထည္႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပုဇြန္ခ်ဥ္ ထည္႔တဲ႔အခါမွာ ထမင္းကို ဆန္အမာကို ခ်က္ထားတဲ႔ ထမင္းက ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ ဆန္အေပ်ာ႔ဆိုရင္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ထည္႔တဲ႔အခါ အရည္မ်ား အရမ္းထြက္လြယ္ျပီး ေပ်ာ႔ပ်ဲပ်ဲၾကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္ ေနာက္တစ္ခုက ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို ဘာေဆးဝါးမွ မထည္႔ဘဲ အခ်ဥ္ထည္႔တဲ႔အတြက္ အေရာင္အေနနဲ႔ အရမ္းၾကီး မရဲေနပါဘူး ဆိုတာလဲ ေျပာခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ သို႕ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - သန္႕စင္ျပီးသား 500 g
- ဘာဆမာတီဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ပလပ္စတစ္အိတ္ - တစ္လံုး
- သြားထိုးဒုတ္တံ - တစ္ေခ်ာင္း
- အေလးတံုး - တစ္တံုး
ျပဳလုပ္ပံု
- ပုဇြန္မ်ားကို သဲႏွင္႔ရႊံ႔မ်ား စင္သြားေအာင္ ေရေလးထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္မ်ားကို အခြံမခြာဘဲ ေခါင္းဘဲျဖဳတ္ေပးပါ
- ေၾကာဘက္မွေန၍ သြားထိုးတံ အခြ်န္ေလးျဖင့္ ထိုးကေလာ္ျပီး အမဲေၾကာင္းကို ထုတ္ေပးပါ
- အားလံုးသန္႕စင္ျပီးပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ႏွင့္သုတ္ေပးပါ
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ခပ္မာမာ ခ်က္ေပးျပီး အေအးခံ ထားေပးပါ
- ထမင္းေအးေတာ့မွ ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို စတင္ျပီး ျပင္ဆင္ေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုထဲမွာ ဆားႏွင္႔ ထမင္းကို ထည္႔ေပးျပီး ခပ္နာနာေလး ျဖစ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- ဆားႏွင္႔ထမင္း နယ္ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ကိုထည္႔ျပီး နယ္ေပးပါ
- နယ္ျပီးေသာ ပုဇြန္မ်ားကို ပလပ္စတစ္အိတ္ထဲမွာ ဖိသိပ္ျပီး ထည့္ေပးျပီး အိတ္ကိုပိတ္ေပးပါ
- ပုဇြန္အိတ္ကို တစ္အိတ္လံုးအႏွံ႔ ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင္႔ လိုက္ေဖာက္ေပးပါ
- ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ ဇကာတစ္ခု တင္ေပးျပီး ပုဇြန္ထည့္ထားေသာ အိတ္ကို တင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အိတ္အေပၚမွာ ခပ္ေလးေလး ေလးႏိူင္သမ်ွ ေလးေသာ အရာတစ္ခုကို တင္ေပးျပီး ဖိေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အခန္းအပူခ်ိန္ အမ်ားဆံုး႐ွိတဲ့ မီးဖိုေဆာင္ အခန္းထဲမွာ ထားေပးပါ
- သံုးရက္ေလာက္ေနရင္ အရည္မ်ား ထြက္လာပါလိမ့္မယ္
- ထြက္လာတဲ့ အရည္မ်ားက အနံ႔ဆိုးတဲ႔အတြက္ တစ္ရက္တစ္ခါ သြန္သြန္ေပးပါ
- ရာသီဥတု ပူပါက ငါးရက္ေလာက္ေနရင္ ပုဇြန္ခ်ဥ္ ရပါတယ္
- ရာသီဥတု ေအးပါက ရွစ္ရက္ေလာက္ ထားေပးရပါမယ္
- ပုဇြန္ခ်ဥ္ ရလာျပီ ဆိုပါက ထမင္းမ်ားကို ဖယ္ေပးျပီး မိမိတို႔ ႏွစ္သက္သလို သုပ္စားေၾကာ္စား စားႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment