ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းသီးကို မီးေသြးမီးဖိုနဲ႔ မဟုတ္ဘဲ မိုက္ခရိုေဝ႔နဲ႔ ဖုတ္ထားျပီး ခရမ္းသီး သုပ္ေလးသုပ္စားျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သုပ္ထားတဲ႔ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ေျမပဲေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို ေရေဆးျပီး ခရင္းျဖင္႔ ခပ္က်ဲက်ဲ လိုက္ထိုးေပးျပီး ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ တင္ေပးပါ
- ထိုပန္းကန္ကို မိုက္ခ႐ိုေ၀႔ မီးဖိုထဲမွာထည့္ျပီး အဖံုးခပ္ဟဟအုပ္ေပးကာ တစ္ဖက္ကို ေလးမိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ
- ေလးမိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႔ ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ေလးမိနစ္ ထပ္ဖုတ္ေပးပါ
- ခရမ္းသီး အလံုးၾကီးပါက မီးဖုတ္ခ်ိန္ကို ပိုျပီးဖုတ္ေပးပါ
- မီးဖုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို အျပင္ထုတ္ေပးျပီး အခြံခြာေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ေရထည့္ျပီး အခြံခြာထားေသာ ခရမ္းသီးမွ ထြက္ေသာ အေစးမ်ား ထြက္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေျမပဲကို က်က္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး အခြံခြာကာ သန္႔စင္ထားပါ
- အသုပ္ထဲမွာ ပါဝင္မည္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အရသာ မ်ွတေအာင္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ပဲဆီနံ႕ သင္းပ်ံ႕ေနတဲ႔ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတစ္မယ္ ျပင္ေပးႏိူင္သလို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
- မီးေသြးမီးဖိုႏွင္႔ ခရမ္းသီးကို မီးဖုတ္ပါက မီးေသြးမီးေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ က်က္ေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
- မီးဖုတ္လို႔ က်က္တာနဲ႔ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ျပင္ဆင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment