ဒီေန႔ေတာ႔ သပြတ္သီးကို ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ အရည္ေသာက္ဆမ္း ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္ပါတယ္ သပြတ္သီးက အရမ္းၾကီးေနေတာ႔ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းတစ္ပြဲအတြက္ သပြတ္သီးကို တစ္ပိုင္းပိုင္းျပီး ခ်က္ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သပြတ္သီး - တစ္ပိုင္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ - ဆယ္႔ခြန္ႏွစ္ေကာင္
ျပင္ဆင္ပံု
- သပြတ္သီးရဲ ႔ အေပၚဖက္မွ အခြံမ်ားကို အခြံခြာဓါးျဖင္႔ ခြာေပးပါ
- အခြံမ်ား ခြာျပီးပါက ထိပ္ႏွစ္ဖက္ျဖတ္ကာ ေရေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးမွ ထက္ဝက္ျခမ္းကာ ခပ္ေစာင္းေစာင္း ထူထူေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး ေခါင္းမ်ားျဖဳတ္ေပးကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးတစ္လံုးထဲမွာပု ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေပးကာ ၾကက္သြန္အျဖဴ ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကိုထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းသြားတာနဲ႔ ပုဇြန္ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္အေရာင္ ေျပာင္းသြားတာနဲ႔ သပြတ္သီး ဆားႏွင္႔ အခ်ဳိမွဳန္႕ တို႕ကိုထည့္ေပးကာ ေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႕ မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ေရထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
- ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ သပြတ္သီး အစိမ္းေရာင္ မေျပာင္းေအာင္ အိုးအဖံုးကိုဖြင့္ကာ တည္ေပးပါ
- သပြတ္သီး ႏူးလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးျပီး အိုးကိုမီးဖိုေပၚက ဖယ္ထားျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment