ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းေတြခ်က္ရတာလဲ ထပ္ေနခဲ႔ျပီ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ၾကက္ဥနဲ႔ ၾကက္သားကို ေမႊျပီး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ေပးကာ လက္တစ္ဆစ္သာသာ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္ဥကို ဇလံုထဲမွာ ေဖာက္ထည္႔ျပီး ဖြားဖြားပါေအာင္ ေခါက္ထားေပးပါ
- ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးထားပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအကာထဲမွာ လူးေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း ၾကက္ဥအႏွစ္ပါေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ခပ္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ၾကက္ဥပါတဲ႔အတြက္ ဆီမ်ားေဝက်တတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ေဇာက္နက္တဲ႔ အိုးနဲ႔သာ ေၾကာ္ေပးပါ
- အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္ေၾကာ္မ်ားကို လွန္လွန္ေပးျပီး အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္သားၾကက္ဥေၾကာ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment