Friday, 19 June 2020

ကြက်သား အကြွတ်ကြော်





ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းေတြခ်က္ရတာလဲ ထပ္ေနခဲ႔ျပီ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ၾကက္ဥနဲ႔ ၾကက္သားကို ေမႊျပီး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
  2. ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး 
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ေပးကာ လက္တစ္ဆစ္သာသာ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္ဥကို ဇလံုထဲမွာ ေဖာက္ထည္႔ျပီး ဖြားဖြားပါေအာင္ ေခါက္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအကာထဲမွာ လူးေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ  ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း ၾကက္ဥအႏွစ္ပါေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ခပ္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ၾကက္ဥပါတဲ႔အတြက္ ဆီမ်ားေဝက်တတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ေဇာက္နက္တဲ႔ အိုးနဲ႔သာ ေၾကာ္ေပးပါ
  • အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္ေၾကာ္မ်ားကို လွန္လွန္ေပးျပီး အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္သားၾကက္ဥေၾကာ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment