Tuesday, 14 May 2019

ဂံုးျပဳပ္ သေဘၤာသီးေထာင္း











ဒီေန႔ေတာ႔ ဂံုးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး သေဘၤာသီးနဲ႔ ေထာင္းပါတယ္ ဂံုးကျပဳပ္ျပီးသားေလးေြ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ထပ္ျပဳပ္စရာ မလိုဘဲ ေရေႏြးပူပူေလးနဲ႔ ေဆးေပးရင္ရပါတယ္ ဂံုးအစိမ္းကို သံုးမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ျပဳပ္ေပးရန္ လိုပါတယ္။

အားလံုးျပင္ဆင္ျပီးျပီဆိုတာနဲ႔ ရာသီဥတုနဲ႔ လိုက္ဖက္ျပီး အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္တဲ႔ းနည္းေလး တစ္မ်ဳိးကို ထပ္မံျပီး မ်ွ​ေဝလို​က္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  2. ဂံုး - အေကာင္ ၅၀ခန္႔
  3. ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
  4. ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
  5. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ-  အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  8. ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း 
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ဂဏန္းျပဳပ္ရန္)
  11. ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁၀လံုးခန္႕(သို႔ ) အလံုးၾကီးၾကီး တလံုး
  12. သံပုရာသီး - တစ္လံုး (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )


ျပင္ဆင္ပံု
  • သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္ျခစ္ထားပါ။
  • ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး တ၀က္စီ ျခမ္းထားပါ။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးၾကီးကို သံုးပါက ခပ္ထူထူေလး လွီးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ။
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးထားပါ။
  • ဂံုးကိုေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ။
  • ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဂံုးႏွင္႔ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ထည္႔ျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ကာ ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ။
  • ျပဳပ္ထားေသာ ဂံုးျပဳပ္ေရခမ္းတာနဲ႔ အေအးခံေပးထားပါ။
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
  1. င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ။
  2. ျပီးတာနဲ႔ သေဘၤာသီးႏွင္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
  3. အနည္းငယ္ သမသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
  4. ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ။
  5. မိမိအသံုးျပဳျပီး ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ။
  6. ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၅ခ်က္မွ ၁၀ခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးပါ။ 
  7. သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၁၅ခ်က္ ေလာက္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးမွ အရသာ ၀င္ပါတယ္။
  8. သေဘၤာသီး ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္။
  9. အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ဂံုးႏွင္႔ သံပုရာရည္တို႔ကို ထည္႔ျပီး ဇြန္းႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ။
  10. ေမႊေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ။
  11. ျပီးတာနဲ႔ ဂံုး သေဘၤာသီးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment