Sunday, 19 May 2019

ခရမ္းသီးေတာခ်က္ ဆီျပန္ဟင္း


ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းက ဝယ္လာတဲ႔ ခရမ္းသီး အရွည္သီးေလးေတြကို ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ေလးေတြနဲ႔ ေတာခ်က္ဆီျပန္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္။

မာမာကေတာ႔ ခရမ္းသီး ေတာခ်က္ ခ်က္တိုင္း ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ ငါးပိရည္တို႔နဲ႔ စပ္ေနေအာင္ ေရာနယ္ျပီး စားရတာကို အရမ္းသေဘာက်ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းသီး ေတာခ်က္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းသီး အရွည္သီး - ဆယ္ေပခန္႔ရွိတဲ႔အသီး သံုးလံုး
  2. ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ - တစ္ဆယ္သားခန္႔
  3. မညက္တညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  4. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  8. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အခြံခြာကာ အညွာျပတ္ေအာင္လွီးျပီးေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ထက္၀က္ျခမ္းကာ ရွစ္စိတ္ စိတ္ျပီး ေရႏွင္႔နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ။
  • ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အျမွီးႏွင္႔ ေခါင္းမ်ားျဖဳတ္ေပးပါ။
  • အညိဳေရာင္ အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ။
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွ ျပင္ဆင္ထားေသာ ပုဇြန္ ခရမ္းသီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ ဆီ နႏြင္းမွဳန္႕တို႔ကိုထည့္ျပီး  အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ။
  • အရသာ ဝင္ေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးပါ။
  • အိုးမကပ္ေစရန္ ႏွင္႔ ခရမ္းသီးမ်ား ေက်သြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ။
  • ဟင္းလံုးရည္ ခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလး ရလာတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးပါ
  • ခရမ္းသီးႏူးလာျပီး ေက်လာသေလာက္ အေနအထား ရလာကာ အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးပါ။
  • အိျပီးေမႊးေနတဲ႔ ခရမ္းသီးႏွပ္ေတာခ်က္ အစပ္ဆီျပတ္ဟင္းေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment