Wednesday, 1 November 2017

ၾကက္သား အစိမ္းေၾကာ္












ဟင္းမ်ားမ်ား ခ်က္ရတာ ပ်င္းတဲ႔ေန႔ေတြဆို အခုလို ဟင္းတမယ္ထဲနဲ႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ရေလေအာင္ အသီးအရြက္နဲ႔အသား တျပိဳင္ထဲတြဲျပီး ေၾကာ္ျဖစ္ျပန္တာပါဘဲ မာမာေၾကာ္တဲ႔ အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
  • ၾကက္သြန္နီ - ၁ဥ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ေဂၚဖီ - အေနေတာ္တစိတ္
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ေရြွပဲသီး - ၁၀ေတာင့္
  • ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၁၅ေတာင္႔
  • ဘလိုကိုလီ - အေနေတာ္ ၃ခက္
  • ခ်င္း - အနည္းငယ္
  • ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္)
  • ဆီ - လိုသေလာက္ (ၾကက္သားေၾကာ္ရန္)
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႕


ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို အေနေတာ္ အတုံးေလးေတြတုံးၿပီး ဆားအနည္းငယ္ အခ်ဳိမွဳန္႕အနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ အရသာ အနည္းငယ္နယ္ကာ ခရုဆီႏွင္႔နယ္ေပးျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ခြဲၿပီး အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • အျခားအသီးအႏွံေတြကိုလည္း ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကိုလဲ အခြံခြာကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ဂ်ဳံမွဳန္႔ေတြထဲမွာ ကပ္လူးေပးပါ
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ကပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ဆီပူပူမွာ ေရႊေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ယူၿပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • အျခားဒယ္အိုးတစ္လုံးကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ ခ်င္းကို ဆီသတ္ၿပီး အသီးအရြက္မ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားေသာ ၾကက္သားေၾကာ္မ်ား ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အရသာသြင္းရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ထည္႔ေပးကာ ေမႊေပးပါ
  • အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုတဲ႔အရသာ ျပင္ေပးပါ
  • အလြန္စားေကာင္းလို႕ေကာင္းတဲ့ ၾကက္သား အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
  • ၀က္သားစားပါက ၾကက္သားအစား ဝက္သားအစားထိုးျပီး ေၾကာ္ႏိုင္သလို အခ်ဳိမွဳန္႕ မစားပါက ၾကက္သားမွဳန္႕ သၾကားတို႕တို႕ကို အစားထိုးျပီး ေၾကာ္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment