Friday, 17 November 2017

ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ၾကိတ္





အရမ္းစပ္ျပီး ေမြွးလြန္းတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြ $20 ဖိုးဝယ္လာတာ တခါထဲလဲ စားမကုန္ေလေတာ႔ အိမ္ေရာက္ျပီး ၂ရက္ေလာက္ေနတာနဲ႔ အနီေရာင္ေတြ ျဖစ္လာေလေတာ႔ တာရွည္ခံျပီး  လိုတဲ႔အခါ သံုးႏိူင္ေလေအာင္ ဗလင္ဒါထဲထည္႔ျပီးၾကိတ္ကာ သိမ္းဖို႔ျပင္ဆင္ရျပန္ပါတယ္။

အရမ္းဘဲစပ္လြန္းတဲ႔ အသီးေလးေတြမို႔ အစပ္စားျပီး အစပ္အရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ မာမာ႔အတြက္ေတာ႔ အရမ္းကို အဖိုးတန္လြန္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ လိုခ်င္တဲ႔ အခ်ိန္မွာ အလြယ္တကူရျပီး အဆင္ေျပႏိူင္ေအာင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကို ဗလင္ဒါနဲ႔ ၾကိတ္ျပီး သိမ္းပါမယ္ ရခိုင္မုန္႔တီနဲ႔စားမလား ငါးပိရည္ေဖ်ာ္မလား ဟင္းခ်က္မလား ဘယ္ေနရာသံုးသံုး အသံုးဝင္ပါတယ္ရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • အရမ္းစပ္ေသာ ငရုတ္​သီးစိမ္း - တကီလို
  • ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္
  • ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို အရင္ဆံုး ေရေဆးထားပါ
  • ျပီးေတာ႔မွ ပံုပါအတိုင္း တေတာင္႔ျခင္း အညွာေျခြေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ၾကိတ္စက္အဆင္ေျပပါက ၾကိတ္စက္ႏွင္႔ ၾကိတ္ေပးပါ
  • ၾကိတ္စက္ အဆင္မေျပပါက ငရုတ္ဆံုႏွင္႔ ေထာင္းေပးပါ
  • ငရုတ္ဆံုႏွင္႔ေထာင္းပါက လက္ပူတဲ႔အတြက္ လက္အိတ္စြတ္ျပီးမွ ေထာင္းေပးပါ
  • ဗလင္​ဒါႏွင္႔ ၾကိတ္မည္ဆိုပါက ဗလင္ဒါထဲထည္႔ျပီး မိမိႏွစ္​သက္​တဲ့ အ​ေနအထားရ​ေအာင္​ ႀကိတ္​ေပးပါ
  • ငရုတ္ဆံုႏွင္႔ ေထာင္းလ်ွင္လည္း အားလံုးကိုေရာကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • လိုခ်င္သည္႔ အေနအထားရပါက အားလံုးအဆင္​သင္​့ ျဖစ္​တာနဲ႔ တခါခ်က္​စာ အထုတ္​ေလး​ေတြကို ေလလံုေသာ အိတ္​ေလးမ်ားထဲ ထည္​့​ေပးပါ
  • ဟင္​းခ်က္​ရန္ႏွင္႔ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ရန္တြင္​ သံုးရန္​အတြက္​ ေလလံုအိတ္ထဲ ထည္႔ထားေသာ အထုတ္မ်ားကို ​ေရခဲ​ေသတၲာ ခဲေသာအကန္႔ထဲမွာ ထည့္ခဲထားပါ
  • မိမိအသံုးျပဳမည္ဆိုပါက ထိုအထုတ္ေလးကို ၂နာရီေလာက္ ၾကိဳထုတ္ထားေပးပါ
  • ခဲေနတာေတြ ေပ်ာ္လာပါမွ ဟင္းခ်က္ရန္ႏွင္႔ မိမိလိုရာတြင္ သံုးရန္အတြက္ စပ္ျပီးေမြွးေနတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းၾကိတ္ျပီးသားေလးကို အဆင္သင္႔ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment