Wednesday 22 November 2017

Teriyaki Chicken အစိမ္းေၾကာ္








ေက်ာင္းတစ္ဖက္ အိမ္အလုပ္တစ္ဖက္နဲ႔ တစ္ခါတစ္ေလ ဟင္းခ်က္တာေတာင္ ကေရာေသာပါး ခ်က္ရတဲ႔ရက္ေလးေတြ ရွိပါတယ္ အဲဒီလို ရက္မ်ုိး ဆိုရင္ေတာ႔ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္ တစ္ခါထဲ ေရာခ်က္ျပီး ထမင္းစားျမိန္ေအာင္ ဖန္တီးရျပန္တာဘဲ ဒီေန႔ေတာ႔ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္ တစ္ခါထဲ ေရာေၾကာ္ဖို႔ Teriyaki Chicken အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ေပါင္သား - 200 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  4. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  5. ဇူကီးနီ - တစ္ေတာင္႔
  6. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ဆယ္႔ငါးေတာင္႔
  7. ဘလိုကိုလီ - အေနေတာ္ သံုးခက္
  8. မွဳိ - ခြန္ႏွစ္ပြင္႔
  9. ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ႏွစ္ျပား
  10. Teriyakiအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  11. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  12. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း 




ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို အရိုးထုတ္ကာ အေနေတာ္ အတုံးေလးေတြတုံးၿပီး ဆားအနည္းငယ္ အခ်ဳိမွဳန္႕အနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ အရသာ အနည္းငယ္နယ္ကာ Teriyaki အႏွစ္ႏွင္႔နယ္ေပးျပီး နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ခြဲၿပီး အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • အျခားအသီးအႏွံေတြကိုလည္း ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကိုလဲ အခြံခြာကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ဒယ္အိုးတစ္လုံးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ ခ်င္းကို ဆီသတ္ၿပီး အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သားအသား မာလာတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႔ အသီးအရြက္မ်ားကို ထည္႔ေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အရမ္းမက်က္ေစဘဲ  အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက မီးပိတ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အလြန္စားေကာင္းလို႕ေကာင္းတဲ့Teriyaki ၾကက္သား အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
  • ၀က္သားစားပါက ၾကက္သားအစား ဝက္သားအစားထိုးျပီး ေၾကာ္ႏိုင္သလို အခ်ဳိမွဳန္႕ မစားပါက ၾကက္သားမွဳန္႕ သၾကားတို႕တို႕ကို အစားထိုးျပီး ေၾကာ္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment