Wednesday, 22 November 2017

Teriyaki Chicken အစိမ္းေၾကာ္








ေက်ာင္းတဖက္ အိမ္အလုပ္တဖက္နဲ႔ တခါတေလ ဟင္းခ်က္တာေတာင္ ကေရာေသာပါး ခ်က္ရတဲ႔ရက္ေလးေတြ ရွိပါတယ္ အဲဒီလို ရက္မ်ုိး ဆိုရင္ေတာ႔ အသားနဲ႔အသီးအရြက္ တခါထဲ ေရာခ်က္ျပီး ထမင္းမိန္ေအာင္ ဖန္တီးရျပန္တာဘဲ ဒီေန႔ေတာ႔ အသားနဲ႔အသီးအရြက္ တခါထဲ ေရာေၾကာ္ဖို႔ Teriyaki Chicken အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေပါင္သား - 200 g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ဥ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဇူကီးနီ - တဥ
  • ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၁၅ေတာင္႔
  • ဘလိုကိုလီ - အေနေတာ္ ၃ခက္
  • မွဳိ - ၇ပြင္႔
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ႏွစ္ျပား
  • Teriyakiအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း 


ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို အရိုးထုတ္ကာ အေနေတာ္ အတုံးေလးေတြတုံးၿပီး ဆားအနည္းငယ္ အခ်ဳိမွဳန္႕အနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ အရသာ အနည္းငယ္နယ္ကာ Teriyaki အႏွစ္ႏွင္႔နယ္ေပးျပီး နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ခြဲၿပီး အလႊာေတြရေအာင္ ခြာထုတ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • အျခားအသီးအႏွံေတြကိုလည္း ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကိုလဲ အခြံခြာကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ဒယ္အိုးတစ္လုံးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ ခ်င္းကို ဆီသတ္ၿပီး အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သားအသားမာလာတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္က ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႔ အသီးအရြက္မ်ားကို ထည္႔ေပးပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အရမ္းမက်က္ေစဘဲ  အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက မီးပိတ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အလြန္စားေကာင္းလို႕ေကာင္းတဲ့Teriyaki ၾကက္သား အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
  • ၀က္သားစားပါက ၾကက္သားအစား ဝက္သားအစားထိုးျပီး ေၾကာ္ႏိုင္သလို အခ်ဳိမွဳန္႕ မစားပါက ၾကက္သားမွဳန္႕ သၾကားတို႕တို႕ကို အစားထိုးျပီး ေၾကာ္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment