Sunday, 12 November 2017

ခ်ဥ္ငံစပ္ သရက္သီးသုပ္



သရက္သီး ေပၚတုန္းေလး အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္သလို ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီး အစိမ္႔သုပ္ေလးသုပ္ကာ ဒန္႔ဒလြန္သီး ဟင္းခါးေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမြွးေနတဲ႔ သရက္သီးစိမ္းသုပ္ သုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

  • သရက္သီးစိမ္း - ခပ္ၾကီးၾကီး တလံုး
  • အရသာမွဳန္႔ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ -  စားႏိူင္သေလာက္
  • နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
  • ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ ၃ ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေျမပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီးစိမ္းကို အညွာဖက္မွလွီးျပီး ေရႏူိင္ႏိူင္ေဆးကာ အေစးထုတ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အခြံခြာကာ သရက္သီးျခစ္ႏွင္႔ ျခစ္ေပးပါ
  • ႏွမ္းျဖဴကို နီညိဳေလးသန္းေအာင္ ေလွာ္ေပးျပီး ေထာင္းထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ျပီးသားကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ေပးပါ
  • ျပီးလ်ွင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ
  • ဒန္႔ဒလြန္သီးဟင္းခါးနွင့္ တြဲဖက္စားရန္ အရသာရွိလွေသာ ေျမပဲနွမ္းေထာင္း သရက္သီးသုပ္ေလးကို စားသံုးရန္ အသင့္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment