ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ အိအိေလးခ်က္ကာ အိုးကပ္ဆီ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ထမင္းပူပူေလးကို နယ္စားလို႕ ရႏိူင္ေအာင္ အလြယ္တစ္ကူ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေတာင္ပံ - ေလးဆယ္သား
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ငါးျပား
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - အနည္းငယ္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္တံုးကာ ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးထဲမွာ ၾကက္သားႏွင့္ ခ်င္းျပားကိုထည့္ေပးကာ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- အေပၚယံအသား နည္းနည္းမာလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ လွန္ေပးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ျပဳပ္ပါ
- ျပဳပ္ေနေသာေရ မခမ္းခင္ေလးမွာ ဆီထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ မီးေလ်႔ွာျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ၾကက္သားအိုးထဲမွာ ေရခမ္းျပီး ဆီကြ်တ္ကြ်တ္ ျမည္လာပါက အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္ျပီး အိုးထဲမွာ က်န္ေနေသာ ဆီေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူႏွင့္ နယ္ကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏီူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment