Friday 7 August 2020

ကြက်သားပြုပ်ကြော်


လူေရာစိတ္ပါ ပင္ပန္းလြန္းတဲ့အခါ ဟင္းခ်က္ရတာ အခ်ိန္မေပးခ်င္ေတာ့တဲ့ အခါတို႕ င႐ုတ္သီးပါတဲ့ ဟင္းေတြစားရတာ ႐ိုးသလိုလို ျဖစ္လာတဲ့ အခါတို႕မွာ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းတစ္မယ္ကို ဖန္တီးရတတ္ပါတယ္။ 

ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ အိအိေလးခ်က္ကာ အိုးကပ္ဆီ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ထမင္းပူပူေလးကို နယ္စားလို႕ ရႏိူင္ေအာင္ အလြယ္တစ္ကူ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 
  1. ၾကက္ေတာင္ပံ - ေလးဆယ္သား
  2. ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ငါးျပား 
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ဆား - အနည္းငယ္
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္တံုးကာ ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ                  
  • ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္ အိုးထဲမွာ ၾကက္သားႏွင့္ ခ်င္းျပားကိုထည့္ေပးကာ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • အေပၚယံအသား နည္းနည္းမာလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ လွန္ေပးျပီး  ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ျပဳပ္ပါ
  • ျပဳပ္ေနေသာေရ မခမ္းခင္ေလးမွာ ဆီထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ မီးေလ်႔ွာျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
  • ၾကက္သားအိုးထဲမွာ ေရခမ္းျပီး ဆီကြ်တ္ကြ်တ္ ျမည္လာပါက အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္ျပီး အိုးထဲမွာ က်န္ေနေသာ ဆီေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူႏွင့္ နယ္ကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏီူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment