ဒီတစ္ခါေတာ႔ အသားမပါေပမဲ႔ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ကန္စြန္းဥ ေခါက္ဆြဲအခ်ဳိေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ အရသာ အခ်ဳိအစိမ္႔ေလး ရတဲ႔အတြက္ ေၾကာ္စားခ်င္တဲ႔သူေတြ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာေၾကာ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္းဥေခါက္ဆြဲအစို - သံုးဆယ္သား
- ၾကာဆြယ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ကိုက္လန္ - အေနေတာ္ သံုးပင္
- ပန္းေဂၚဖီ - အခက္ၾကီးၾကီး ေလးခက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
- ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္းခန္႔
- ၾကက္ျပဳပ္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္း
- တရုတ္နံနံ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ေခါက္ဆြဲကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဆား ပဲငံျပာရည္အပ်စ္တို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးကာ ခပ္ရွည္ရွည္ေလးေတြရေအာင္ လွီးထားပါ
- ကိုက္လံကို အပင္လိုက္ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ၾကာဆြယ္ကို ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အနံ႔ေလး ေမႊးလာတာနဲ႕ ကိုက္လန္ ၾကာဆြယ္ ပန္းေဂၚဖီႏွင္႔ မံုလာဥနီတို႕ကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပဲငံျပာရည္အက်ဲႏွင္႔ ၾကက္ျပဳပ္ရည္တို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ားႏွင့္ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ က်န္ေနေသာ ၾကက္ျပဳပ္ရည္ကို ထည္႔ေၾကာ္ကာ အရသာျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ေဘးဖက္မွာ ခနတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥ က်က္တာနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ေရာေမႊေပးကာ အားလံုးသမသြားတာနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔လးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment