Sunday, 31 August 2014

ၾကက္သားလိပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး





ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားေကာ္ျပန္႕လိပ္ေၾကာ္ေလးေၾကာ္ပါမယ္ ၀က္သားအစားၾကက္သားနဲ႕ေၾကာ္တာပါ ၀က္သားဆိုရင္ မာမာတို႕အိမ္မွာ လူမညီပါဘူး မစားတဲ့သူကမ်ားတဲ့အတြက္ ၾကက္သားနဲ႕ဘဲေၾကာ္တာပါ။

စိတ္၀င္စားလို႕ေၾကာ္စားၾကည့္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ ၇႐ြက္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ ေျပာပါမယ္။

  • ႀကိတ္စက္ျဖင့္ညက္ေနေအာင္ႀကိတ္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
  • ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ - ၇႐ြက္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ပင္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • Cornflour - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ ( ၾကက္သားမွာနယ္ထားေပးပါ )
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
အစာေၾကာ္ျပီး လိပ္ရန္ႏွင့္ ဂ်ဳံအရည္ေဖ်ာ္ရန္
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္နီကို အရင္ေၾကာ္ပါ
  • ႏြမ္းလာပါက ၾကက္သားကိုထဲ့ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ ပဲငံျပာရည္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ထဲ့ျပီး ၆မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အသားအေရာင္ေျပာင္းလာျပီး မာလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ တ႐ုတ္နံနံတို႕ထဲ့ျပီး၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ က်က္သြားရင္ အေအးခံထားပါ
  • ေကာ္ျပန္႕႐ြက္လိပ္ျပီး ထိပ္စကိုကပ္ရန္ ဂ်ဳံထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာကို ေ႐ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • ေကာ္ျပန္႕႐ြက္ကိုေထာင့္ခြ်န္းခင္းျပီး  ေထာင့္ခြ်န္းအေပၚမွာ အစာကိုထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေက်ာာေက်ာ္ထဲ့ပါ
  • ေထာင့္ခြ်န္းဖက္မွ စျပီးလိပ္ေပးျပီး ေဘး၂ဖက္ကိုေခါက္ျပီး ဆက္လိပ္ေပးပါ
  • အလိပ္ဆံုးကာနီးမွာ ေဖ်ာ္ထားေသာ ဂ်ဳံအရည္စြတ္ျပီး လိပ္လိုက္ပါ
  • ၇လိပ္လံုးလိပ္ေပးပါ
ေကာ္ျပန္႕လိပ္၇လိပ္စာအတြက္ အျပင္အကာခြံအႏွစ္စပ္ရန္
  • ၾကက္ဥႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
  • အေၾကာ္မွဳန္႕-  ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • ေရ. - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းတို႕နဲ႕ အားလံုးေက်ေအာင္ေဖ်ာ္ထားပါ
ေၾကာ္ရန္
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကိုအလယ္အလတ္ေလာက္ေလ်ာ့ျပီးမွ ၾကက္သားလိပ္ကို ေဖ်ာ္ထားေသာ အျပင္အကာခြံအတြက္စပ္ထားေသာ အႏွစ္ထဲမွာလူးျပီး ဆီအိုးထဲသို႕ တစ္လိပ္ျခင္းႏွစ္ေပးျပီး ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္းမျပင္းေအာင္သတိထားျပီးေၾကာ္ပါ
  • တစ္ဖက္က်က္ရင္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး၂ဖက္လံုးေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းျပီး ႂကြတ္႐ြလာလ်ွင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားေပးပါ
တြဲျပီးစားရန္ အခ်ဥ္စပ္ပါမယ္
  • Chili sauce ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း 
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ နံနံပင္ အပင္ႀကီးႀကီး သံုးပင္
  • မညက္တညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း အားလံုးေရာျပီး ေဖ်ာ္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment