Saturday, 23 August 2014

ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေလး






ကေလးလူႀကီးအႀကိဳက္ ၾကက္သားလံုးေလးေၾကာ္ပါမယ္ ၾကက္သားလံုးေၾကာ္လို႕ဆိုေပမဲ့ၾကက္ရင္ပံုသား ေပါင္ရင္းသားေတြနဲ႕ေၾကာ္ရင္ စားလို႕မေကာင္းပါဘူး ၾကက္ေပါင္အသားနဲ႕ေၾကာ္မွစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။

ၾကက္သားလံုးကို ၾကက္ေပါင္ကိုအ႐ိုးထြင္ျပီး ႀကိတ္စက္႐ွိရင္ႀကိတ္စက္ထဲထဲ့ႀကိတ္ ႀကိတ္စက္မ႐ွိရင္လဲ ဓါးနဲ႕ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းေပးျပီး ေၾကာ္တာကပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ ေပါင္သားက အေၾကာေလးေတြပါတဲ့အတြက္ ေၾကာ္ျပီးတဲ့အခါမွာ တထုတ္ထုတ္နဲ႕၀ါးလို႕ေကာင္းတာေလးမို႕စားလို႕ေကာင္းပါတယ္။

ရင္ပံုသားကေတာ့ အသားမ်ားေပမဲ့ ေၾကာ္ျပီးတဲ့အခါမွာ မာေက်ာေက်ာ ျပင္းတြဲတြဲနဲ႕မို႕စားလို႕ သိပ္မေကာင္းလွပါဘူး။

ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ဖို႕ လိုအပ္တာေတြျပင္ပါမယ္

  • အ႐ိုးထြင္ျပီး ႀကိတ္ထားေသာ ၾကက္ေပါင္ - 300g
  • ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - 100g
  • ဓါးျပား႐ိုက္ျပီးခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • Cornflour - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
ေၾကာ္ရန္အတြက္
  • ဆီမွလြဲရင္ အားလံုးေရာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို လက္ကိုေရစြတ္ျပီး အေနေတာ္လံုးေပးပါ
  • မကပ္ေသာဒယ္အိုးမွာ ဆီကိုထဲ့ျပီးအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးအားကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ့ေပးျပီး လံုးထားေသာၾကက္သားလံုးကို တစ္လံုးျခင္းထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ က်န္တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးျပီးဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါသန္းလာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားလံုးေၾကာ္စိမ့္စိမ့္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာစားသံုးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment