Thursday, 21 August 2014

သတ္သတ္လြတ္ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္



ရံဖန္ရံခါေတာ့လဲ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းအရံေလးေတြ ခ်က္မိျပန္ပါတယ္ မာမာကိုယ္တိုင္က အသားႀကီးဘဲ စားရတာမႏွစ္သက္တတ္ပါဘူး အသီးအ႐ြက္လိုမ်ဳိးဟင္းတစ္မယ္ေတာ့ေန႕စဥ္ခ်က္တတ္ပါတယ္။
အသီးအ႐ြက္ဆိုတာမ်ဳိးကလဲ ခ်က္တတ္မွစားေကာင္းပါတယ္ အခုပဲပင္ေပါက္ပဲျပားေၾကာ္ေလးကလဲ ေၾကာ္တတ္ရင္ေတာ္ေတာ္အဆင္ေျပျပီး စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ မေၾကာ္တတ္ရင္ေတာ့ ေၾကာ္ေနရင္းက ထြက္လာတဲ့အရည္ေတြေၾကာင့္ ေရစြတ္ပက္နဲ႕စားရတာအဆင္မေျပပါဘူး ဒီေန႕ေတာ့ ပဲပင္ေပါက္ပဲျပားေလးကို အဆင္ေျပေျပစားနိုင္ဖို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကိုေျပာပါမယ္။

ပဲပင္ေပါက္ပဲျပားေၾကာ္ဖို႕လိုအပ္တာေလးေတြက

  • ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးဇကာႏွင့္ေရစစ္ထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ - 200g
  • ေလးေထာင့္အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေသာတို႕ဟူး - တစ္တံုး
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ဆီကို မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးျပီး ဆီပူလာရင္နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ပါ
  • ပဲျပားကိုနဲနဲမာေအာင္ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကိုႏြမ္းသြားေအာင္ေၾကာ္ေပးျပီးမွပဲျပားေၾကာ္ကိုျပန္ထဲ့ျပီးမိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ပါ
  • ပဲပင္ေပါက္နဲ႕အတူ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ထဲ့ျပီးႏွံ႕ေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ႏွစ္မိနစ္ သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ သတ္သတ္လြတ္ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္ေလးရပါျပီ
ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ႏွစ္သက္စြာစားသံုးႏိူင္ၾကပါေစ။

No comments:

Post a Comment