Saturday, 23 August 2014

ငါးျမင္း ဆီက်န္ေ႐က်န္ အခ်ဥ္ဟင္း




ဒီေန႕ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ငါးဟင္းေလးပါ ငါးျမင္းဟင္းက စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ငါးအမ်ဳိးအစားထဲမွာ ပါပါတယ္ ခ်က္တတ္ဖို႕ဘဲလိုပါတယ္ ငါးအသားက ထူတဲ့အတြက္ ဆီသတ္တာႏိုင္ရပါမယ္ ဆီသတ္တာမႏိုင္ရင္ စားလို႕မေကာင္းဘဲ ပြစိစိနဲ႕ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ဘယ္အသားဘဲခ်က္ခ်က္ ဆီကိုေကာင္းေကာင္း သတ္ေပးသင့္ပါတယ္။

ေနာက္တစ္ခုက ငါးျမင္းက အေၾကးခြံမပါဘဲ အရည္ခြံသက္သက္မို႕ သူ႕ကို မခုတ္မပိုင္းခင္ အေကာင္လိုက္ကို ဆားသို႕မဟုတ္ မက်ီးသီးမွည့္နဲ႕ နယ္ဖတ္ျပီး အရင္ေဆးေပးပါ အခြ်ဲမ်ားကုန္သြားေစသလို အညွီနံ႕လဲေတာ္ ေတာ္ သက္သာေစပါတယ္ ျပီးမွငါးကို လိုသလိုခုတ္ပိုင္းေပးပါ။

ဒီေန႕ခ်က္တဲ့ ငါးျမင္းအခ်ဥ္ခ်က္ေလးအတြက္ အရသာနယ္ရန္ ျပင္ပါမယ္

  • အေနေတာ္တံုးထားေသာငါးျမင္း - 300g
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • အခ်ဳိမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာတို႕ကို အားလံုးေရာနယ္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ

ဟင္းခ်က္ရန္အတြက္
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကို ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး၃မႊာ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္ ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တစ္လံုး စပါးလင္အ႐ိုး တစ္လက္မေလာက္ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
  • မကပ္ေသာအိုးကို မီးအပူေပးျပီးဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေလာက္ထဲ့ပါ
  • ငါးျမင္းက အဆီပါတဲ့ငါးျဖစ္တဲ့အတြက္ ဆီအမ်ားႀကီးထဲ့ရန္မလိုပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးႏွင့္ အေမႊးနံ႕သာမ်ားကို ဆီသတ္နံ႕သင္းလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕သင္းလာတာနဲ႕အရသာနယ္ထားေသာငါးကို ထဲ့ျပီဆီသတ္ပါ ဆီသတ္စဥ္ င႐ုတ္သီးမတူး ေစရန္ ငါးအရသာနယ္ထားေသာ ဇလံုကို ေရနဲနဲနဲဲ႕က်င္းျပီးထဲ့ေပးပါ
  • အိုးကို မၾကာမၾကာလွဳပ္ေပးျပီး ငါးအသားမ်ား အေရာင္ေျပာင္းျပီး မာလာတာနဲ႕ မက်ီးသီးအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာႏွင့္ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီးတည္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား မေၾကေစရန္ မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီးဆီျပန္ကာနီး နံနံပင္သို႕မဟုတ္႐ွမ္းနံနံသို႕မဟုတ္ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ကို အေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ကာ အုပ္ေပးျပီး အရသာအတြက္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး လိုတာျပင္ေပးပါ
  • ဆီပ်ံတာနဲ႕ငါးျမင္းဟင္းအခ်ဥ္ဆီပ်ံဟင္းေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment