Saturday, 23 August 2014

ငါးျမင္း ဆီက်န္ေ႐က်န္ အခ်ဥ္ဟင္း



ဒီေန႕ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ငါးဟင္းေလးပါ ငါးျမင္းဟင္းက စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ငါးအမ်ဳိး အစားထဲမွာ ပါပါတယ္ ခ်က္တတ္ဖို႕ဘဲလိုပါတယ္။

ငါးအသားက ထူတဲ့အတြက္ ဆီသတ္တာ ႏိုင္ရပါမယ္ ဆီသတ္တာ မႏိုင္ရင္ စားလို႕မေကာင္းဘဲ ပြစိစိနဲ႕ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ဘယ္အသားဘဲခ်က္ခ်က္ ဆီကိုေကာင္းေကာင္း သတ္ေပးသင့္ပါတယ္။

ေနာက္တစ္ခုက ငါးျမင္းက အေၾကးခြံမပါဘဲ အရည္ခြံ သက္သက္မို႕ မခုတ္မပိုင္းခင္ အေကာင္လိုက္ကို ဆားသို႕မဟုတ္ မက်ီးသီးမွည့္နဲ႕ နယ္ဖတ္ျပီး အရင္ေဆးေပးပါ။

အခြ်ဲမ်ား ကုန္သြားေစသလို အညွီနံ႕လဲေတာ္ေတာ္ေလး သက္သာေစပါတယ္ ျပီးမွငါးကို လိုသလို ခုတ္ပိုင္းေပးပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အေနေတာ္ တံုးထားေသာ ငါးျမင္း - 300 g
  2. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာတို႕ကို အားလံုးေရာနယ္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကို ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး၃မႊာ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္ ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တစ္လံုး စပါးလင္အ႐ိုး တစ္လက္မေလာက္ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
  • မကပ္ေသာအိုးကို မီးအပူေပးျပီးဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေလာက္ထဲ့ပါ
  • ငါးျမင္းက အဆီပါတဲ့ ငါးျဖစ္တဲ့အတြက္ ဆီအမ်ားႀကီး ထည္႔ရန္မလိုပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးႏွင့္ အေမႊးနံ႕သာမ်ားကို ဆီသတ္နံ႕သင္းလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕သင္းလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာငါးကို ထည္႔ျပီးဆီသတ္ပါ 
  • ဆီသတ္စဥ္ င႐ုတ္သီးမတူးေစရန္ ငါးအရသာ နယ္ထားေသာ ဇလံုကို ေရနဲနဲနဲဲ႕က်င္းျပီးထည္႔ေပးပါ
  • ငါးမ်ားအိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကို မၾကာမၾကာ လွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား အေရာင္ေျပာင္းျပီး မာလာတာနဲ႕ မက်ည္းသီးအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား မေၾကေစရန္ မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္ကာနီး နံနံပင္ သို႕မဟုတ္ ႐ွမ္းနံနံ သို႕မဟုတ္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ကို အေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ကာ အုပ္ေပးျပီး အရသာအတြက္ အေပါ့အငံျမည္းကာ လိုတာျပင္ေပးပါ
  • ဟင္းအိုးဆီျပန္လာတာနဲ႕ငါးျမင္းဟင္း အခ်ဥ္ဆီျပန္ ဟင္းေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးလို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a comment