Friday, 22 August 2014

တို႕ဟူး တံုတံုအိအိေလးက်ဳိရေအာင္




ဒီေန႕ေတာ့ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းႏြဲ႕ေႏွာင္းတဲ့ တို႕ဟူးက်ဳိနည္းေလးေျပာခ်င္ပါတယ္ မာမာခပ္ငယ္ငယ္ေလးထဲက တို႕ဟူးကို ေကာင္းေကာင္းက်ဳိတတ္ပါတယ္ မာမာနဲ႕အထက္ေအာက္ေမာင္ေလးက ငယ္ငယ္ေလးထဲက အသားေတြသိပ္စားေလ့မ႐ွိပါဘူး လက္ဖက္သုပ္ လက္သုပ္စံုလိုအစာေတြနဲ႕ဘဲ စားေလ့႐ွိပါတယ္။

သူ႕အတြက္ညေနစာကို မာမာတို႕ေနတဲ့လမ္းရဲ႕အေနာက္ဖက္လမ္းမွာ အသုပ္ေရာင္းတဲ့အိမ္႐ွိေတာ့ မာမာကေန႕တိုင္းသြားသြား၀ယ္ရပါတယ္ သြား၀ယ္တိုင္းေနာက္ေန႕မနက္ေရာင္းဖုိ႕အတြက္ တို႕ဟူးက်ဳိတာနဲ႕ တိုးတတ္ပါတယ္ ငယ္ငယ္ထဲက စပ္စပ္ စပ္စပ္ေနရာတကာ ပါတတ္တဲ့တြက္ေၾကာင့္ တို႕ဟူးက်ဳိတဲ့ႀကီးႀကီး မစိန္ၾကည္ကိုေမးျပီး ေနာက္ပိုင္းေတာ့ အိမ္မွာစမ္းျပီး က်ဳိျဖစ္ရင္းက က်ဳိတတ္သြားခဲ့တာပါ။

တို႕ဟူးက်ဳိဖို႕လိုအပ္ေလးေတြျပင္ပါမယ္

  • ပဲအစိမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ ၃ခြက္
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္ ၄ခြက္ခြဲ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ပဲမွဳန္႕ႏွင့္ေရကိုေရာကာ ပဲအႏွစ္ေလးေတြေက်ေအာင္ေခ်ျပီး ၅နာရီေလာက္ႏွပ္ထားေပးပါ
  • ပဲမွဳန္႕ခ်င္တြယ္ရာမွာ မည္သည့္ခြက္ႏွင့္ဘဲခ်င္ခ်င္  ပဲမွဳန္႕တစ္ခြက္ကိုပဲမွဳန္႕ခ်င္သည့္ခြက္ႏွင့္ ေရတစ္ခြက္ခြဲႏွင့္ေရာေပးရင္ရပါတယ္။
တို႕ဟူးက်ဳိဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • တို႕ဟူးက်ဳိမဲ့အိုးကို မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးလိုက္ပါ
  • တို႕ဟူးက်ဳိျပီးထဲ့ရန္ ဗူးကိုဆီႏွင့္ေနရာႏွံ႕ေအာင္ သုပ္ထားေပးပါ
  • အိုးပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ ပဲေရစိမ္ထားေသာ ပဲရည္ၾကည္ကို အရင္ဆံုးအိုးထဲသို႕ထဲ့ျပီးတာနဲ႕ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ ဆီထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ထဲ့ကာ နဲနဲေလးျပစ္႐ံုက်ဳိလိုက္ပါ
  • ပဲရည္ျပစ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ က်န္ေနေသာပဲအႏွစ္ကို မေက်ေသာ ပဲအခဲေလးမ်ားပါမသြားေစရန္ ဇကာခပ္စိတ္စိတ္ခံကာ ေလာင္းခ်ေပးပါ
  • အားလံုးထဲ့ျပီးတာနဲ႕မီးကိုနဲနဲထပ္ေလ်ွာ့ေပးျပီး အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ
  • ၁၀မိနစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ ေမႊျပီးပါက ပဲအႏွစ္မ်ားျပစ္ျပီး ခဲလာပါျပီ
  • ဆီသုပ္ထားေသာဗူးထဲသို႕ က်ဳိထားေသာပဲအႏွစ္မ်ား ေလာင္းခ်ေပးျပီး မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိေပးပါ
  • နာရီ၀က္ေလာက္ေနရင္ ေအးျပီးခဲေနသာ တို႕ဟူးတုန္တုန္အိအိေလးရပါျပီ
  • သုပ္စား ေၾကာ္စား ႏွစ္သက္သလိုစားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment