ဒီနေ့တော့ ထမင်းမြိန်စေမဲ့ ပဲတီချဉ် အသုပ်လေး သုပ်ပါတယ် ပဲတီချဉ်သုပ် စားချင်တာလို့ မနေ့ကဘဲ အချဉ်တည်လိုက်ပြီး ဒီနေ့သုပ်စားပါတယ်။
ဒီအသုပ်လေးက မာမာ့အကြိုက်ဆုံး အသုပ်တစ်မျိုးဆိုလည်း မမှားပါဘူး ကိုယ်တိုင်အချဉ်တည်ပြီးမှ သုပ်တာမို့လို့ အချဉ်အရသာ အနေတော်လေးနဲ့ သုပ်ထားပါတယ်။
ပဲတီက ချဉ်လွန်းရင်လည်း စားမကောင်းပါဘူး ချဉ်ယောင်ယောင်လေးမှာ သုပ်ပြီးစားမှ ကောင်းပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး သုပ်ထားတဲ့ အသုပ်သုပ်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ပဲတီချဉ် ဟင်းပြင်ပန်းကန် အလတ် - တစ်လုံးစာ
- ကြက်သွန်နီ အနေတော် - တစ်ဥ
- နံနံပင် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- ကြက်သွန်နီ ဆီချက် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ကြက်သွန်နီ ဆီချက်ဖတ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပဲအကျက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- ငရုတ်သီး အကျက်မှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းသာသာ
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်သာသာ
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပဲတီချဉ်နှင့် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ ကို ပြင်ထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေး လှီးထားပါ
- ဇလုံ တစ်လုံးထဲမှ ပဲတီချဉ်နဲ့အတူ ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို ထည့်ပေးပြီး ခပ်ဖွဖွ နယ်ပေးပါ
- အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ မြည်းပေးကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ချဉ်ငံစပ် ပဲတီချဉ်သုပ် မွှေးမွှေးလေးကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment