Wednesday, 24 January 2024

သတ်သတ်လွတ် ကညွှတ်ကြော်

 


မာမာ ဒီနေ့တော့ ကညွှတ်လေးတွေ ဝယ်လာဖြစ်လို့ သတ်သတ်လွတ်လေး ကြော်ပါတယ် ကြော်ရတာလဲ အရမ်းမြန်ပါတယ် ကညွှတ်ရဲ့အနံ့ကို တစ်ချို့က မကြိုက်ပါဘူး မာမာကတော့ အဲဒီအနံ့ကိုပျောက်အောင် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်လေး နည်းနည်း ထည့်ကြော်ထားပါတယ်။


ဒါကြောင့်မို့လို့ အရန်ဟင်းတစ်မယ်အတွက် လွယ်ကူမြန်ဆန်စွာ ပြင်ဆင်နိူင်အောင် ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ကညွှတ် အစိမ်းကြော် ကြော်နည်လေးးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ

  1. ကညွှတ် - အနေတော် ဆယ်ပင်ခန့်
  2. ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ခြမ်း
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  4. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  5. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
  6. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
  7. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း 

ပြင်ဆင်ပုံ

  • ကညွှတ်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ကြမ်းကြမ်းလေးထုကာ အနေတော် ပိုင်းဖြတ်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့် နနွင်းမှုန့်တို့ကိုထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာလျှင် ကြက်သွန်နီကို နွမ်းလာရုံလေး ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ကညွှတ်နှင့် ဆားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ ထည့်မွှေပေးပါ
  • အရသာ သမသွားအောင် မွှေပေးပြီးတာနဲ့ အိုးအဖုံးကို တမိနစ်လောက် အုပ်ပေးပါ
  • အသီးအရွက်ကြော် ဖြစ်တဲ့အတွက် အရမ်းနွမ်းပြီး အသီးအရွက်များ အရောင်ပြောင်းတဲ့အထိ ကြော်စရာမလိုတဲ့အတွက် ခနဘဲကြော်ပေးပါ
  • ကညွှတ်များ အနည်းငယ် နွမ်းလာတာနဲ့ အိုးအဖုံးဖွင့်ပြီး အရသာ သမအောင် မွှေပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့  အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် လိုသလို ပြင်ပေးပါ
  • မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရပြီဆိုတာနဲ့ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ထည့်မွှေပေးပြီး ပိတ်ပေးကာ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပါ
  • အရမ်းစားလို့ ကောင်းလွန်းတဲ့ ကညွှတ် အစိမ်းကြော်လေးကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment