ဒီနေ့တော့ ရခိုင် ငှက်ပျောသီးလေးတွေ ၀ယ်လာပြီး ငှက်ပျောပေါင်းလေး လုပ်ပါတယ် ရခိုင်ငှက်ပျောသီးကို ငှက်ပျောပေါင်း လုပ်မယ်ဆိုရင်တော့ ကန်ပွန်းချဉ်ရွက် အရင့်ထည့်ပြီး ပြုပ်တာက ပိုကောင်းပါတယ်။
မာမာကတော့ ကန်းပွန်းချဉ်ရွက် အရင့်မရှိတဲ့အတွက် ရေနဲ့ဘဲ ပြုပ်လိုက်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- မှည့်နေသော ရခိုက်ငှက်ပျောသီး - အလုံးနှစ်ဆယ်
- အုန်းနို့ - 400 ml (ready made ဗူးကို သုံးထားပါတယ်)
- ရေ - ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ဇွန်းခန့်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
ပြင်ဆင်ပုံ
- ငှက်ပျောသီးများကို အခွံမခွာဘဲ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ကာ ငှက်ပျောသီးများ နူးတဲ့အထိ ပြုပ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အအေးခံပြီး အခွံများ ခွာထားပါ
- အုန်းနို့ဗူးကိုဖောက်ကာ ဆား ရေနှင့်အတူ အိုးတစ်လုံးထဲထည့်ပြီး ခပ်ပြစ်ပြစ်လေးရအောင် ကျိုပေးပါ
- အုန်းနို့ပျစ်လာတာနဲ့ အခွံခွာထားသော ငှက်ပျောသီးများကို အုန်းနို့အိုးထဲ ထည့်ပြီး နှစ်မိနစ်လောက် ဆက်ကျိုပေးပါ
- အုန်းနို့နဲ့ငှက်ပျောသီး အနံ့လေး မွှေးလာပြီဆို မီးပိတ်ပေးပြီးရင် ငှက်ပျောပေါင်း ရပါပြီ
- ငှက်ပျောသီးနှင့် အုန်းနို့မှာ အချိုအရသာ ပါပြီးသား ဖြစ်တဲ့အတွက် သကြား မထည့်လဲ ရပါတယ်
- အဆင်သင့် ဖြစ်ပြီဆိုတာနဲ့ ငှက်ပျောပေါင်း ချိုချိုလေးကို စားပွဲပြင်ပေးပြီး သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment