ဒီနေ့တော့ အလှူတွေမှာ မပါမဖြစ် ချက်လေ့ ချက်ထရှိတဲ့ ဟင်းခါးအရည်သောက်ဆမ်းလေး ချက်ပါတယ် သောက်လို့ကောင်းပြီး ချက်နည်းလေး လွယ်ကူတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ ဟင်းခါးချက်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ငါးခူ - နေတော် တစ်ကောင်
- ပဲကြာဇံ - တစ်ထုံး (အထုံးသေး)
- ပဲလိပ် - အနေတော် တစ်ချောင်း
- ကြွက်နားရွက်မှို - ငါးခုခန့်
- ဆား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (ငါးခူဆေးရန်)
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ (ငါးခူအရသာနယ်ရန်)
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ (ငါးခူအရသာနယ်ရန်)
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးပြီး လေးမွှာ
- ငရုတ်ကောင်းစေ့ လှော်ပြီးသား - ရှစ်စေ့ခန့်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း (ဟင်းရည်ထဲထည့်ရန်)
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ (ဟင်းရည်ထဲထည့်ရန်)
ငါးကင်ရန် ပြင်ဆင်ပုံ
- ငါးခူကို မလိုတာတွေဖယ်ပြီး ဆားနှင့်နယ်ကာ သန့်စင်အောင် ဆေးပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဆား နနွင်းမှုန့်နှင့် အရသာမှုန့်တို့ထည့်ကာ နယ်ပေးပါ
- အရသာ နယ်ပြီးတာနဲ့ ကင်ပြစ်ထဲထည့်ကာ မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး ကင်ပေးပါ
- ငါးတစ်ကောင်လုံး ကျက်သွားပါက အအေးခံပြီး အသားထွင်ထားပါ
ဟင်းခါးချက်ရန် ပြင်ဆင်ပုံ
- ဂျုံကြာဇံကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ရေနာရီလောက်အထိ စိမ်ထားပါ
- ပဲလိပ်ကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ရေနာရီဝက်အထိ စိမ်ထားပါ
- ကြွက်နားရွက် မှိုများကို ရေနာရီ၀က်လောက် စိမ်ထားပြီး ရေဆေးထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ မညက်တစ်ညက် ထောင်းထားပါ
- ငရုတ်ကောင်းကို ညက်နေအောင် ထေားင်ထားပါ
- အိုးတစ်လုံးထဲတွင် ရေကို တရုတ်ဟင်းရည်သောက် ပန်းကန်၂လုံးစာထည့်ပြီး တည်ပေးပါ
- ရေအိုးထဲတွင် အသားထွင်ထားသော ငါးခူ ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း အရသာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်သာသာထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ပေးပါ
- ရေဆူလာတာနဲ့ မှိုခြောက်နှင့် ပဲလိပ်တို့ကိုထည့်ပြီး နူးအောင်တည်ပေးပါ
- ရေပွက်ပွက် ဆူလာပါက ဂျုံကြာဇံ ကြက်သွန်ဖြူနှင့်ငရုတ်ကောင်းမှုန့် တို့ကို ဟင်းရည်အိုးထဲ ထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ နှစ်မိလောက် ဆူအောင်တည်ပေးပြီး အရသာ မြည်းပေးကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောက် ပြင်ပေးပါ
- အရသာ ပြင်ပေးပြီးတာနဲ့ ဟင်းရည်အိုးကို မီးပိတ်ပေးကာ ငါးခူကင် ကြာဇံဟင်းခါး ပူပူလေးကို သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment