Wednesday, 17 January 2024

ဝက်သားနီချက်

 



ဒီနေ့တော့ ၀က်သားကို ဝက်သားနီချက်လေး ချက်ဖြစ်ပါတယ် ချက်ရတာ လွယ်ကူပြီး စားလို့ကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ ချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

၀က်သားအရသာနယ်ရန်
  1. ၀က်သား - တစ်ကီလိုကို ရေဆေးပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
  2. ပဲငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  3. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  4. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက် အားလုံးတို့ကို ၀က်သားထဲထည့်ပြီး အရသာ၀င်အောင် နယ်ထားပါ
ဟင်းချက်ရန် လိုသောပစ္စည်းများ
  1. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း
  2. သကြား - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  3. ကြက်သွန်ဖြူထောင်းရန် - အမွှာကြီးကြီး လေးမွှာ
  4. ကြက်သွန်နီ မညက်တစ်ညက်ထောင်းရန် - ခပ်ကြီးကြီး တစ်ဥ
  5. နာနတ်ပွင့် - တစ်ပွင့်
  6. ချင်းထောင်းရန် - လက်တစ်ဆစ်ခန့်
  7. ကြက်သွန်နီ - ခပ်သေးသေး ငါးလုံးကို အခွံခွာကာ အလုံးလိုက် ရေဆေးထားပါ
  8. ကြက်သွန်ဖြူ - ၇မွှာခန့်ကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
ဟင်းချက်ရန် ပြင်ဆင်ပုံ
  • အရသာ နယ်ထားသော ၀က်သားနှင့် ဟင်းချက်ရန် လိုအပ်သော ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
  • အောက်ချေမကပ်သော ဒယ်အိုးတစ်လုံးကို အပူပေးပြီး ဆီထည့်ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ သကြားကို ညိုရောင်သန်းတဲ့အထိ ကြော်ပေးပါ
  • သကြားညိုလာတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ/ နီ ချင်း နာနတ်ပွင့်တို့ကို မွှေးလာတဲ့ထိ ဆီသတ်ပေးပါ 
  • ဆီသတ်နံ့ မွှေးလာတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ၀က်သားကိုထဲ့ပြီး ဆီသတ်ပေးပါ
  • ၀က်သားအသားများ မာလာတဲ့ထိ သုံးမိနစ်လောက် ဆီသတ်ပေးပါ
  • အသားများ မာလာမှ ရေကိုမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ဆက်တည်ပေးပါ 
  • ၀က်သားများ နူးပြီးအိလာအောင် ရေထပ်ထဲ့ပြီး တည်ပေးပါ
  • ၀က်သားနူးလာပါက ရေမခမ်းခင် အရသာ မြည်းကာ မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • အရသာ ပြင်ပြီးတာနဲ့ အခွံခွာထားသော ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူကိုထည့်ကာ မီးအနေတော် လျှော့ပေးပြီး ရေခမ်းအောင် တည်ပေးပါ
  • ရေခမ်းပြီး ကြက်သွန်နီများ နူးအိလာပြီး ဆီပြန်လာပါက ၀က်သားနီချက် ချိုချိုအိအိလေးကို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment