ဒီနေ့တော့ သားကြီးအိမ်လာလည်တုန်း တို့ဟူးကြော်လေး ကြော်ဖြစ်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ နေ့လည်နေ့ခင်း အပျင်းပြေ စကားလေးပြောရင်း စားရလေအောင် မာမာပြင်ဆင်ပြီး တို့ဟူးကျိုနည်းနဲ့ ကြော်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကုလားပဲ အစိမ်းမှုန့် - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး သုံးဗူး
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်မရှိတစ်ရှိ
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- ပဲရည်စစ်ရန် ဇကာစိတ်စိတ် - တစ်ခု
- ဇောက်နက်ပြီး အိုးအသားထူသောအိုး - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကုလားပဲ ပဲအစိမ်းမှုန့် ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး ၃ဗူးကို ရေ ၁၄ဗူးခွဲနှင့် ၅နာရီလောက် အနည်းဆုံးစိမ်ထားပါ
- ပဲကျိုပြီးသား ပဲအနှစ်ထည့်ရန် အနေတော်ဗူးကို ဆီသုတ်ထားပေးပါ
- ပဲကျိုမည့်အိုးကို အောက်ခြေထူသော အိုးကိုသုံးကာ အပူပေးပါ
- အိုးပူလာတာနဲ့ ရေစိမ်ထားသော ပဲရည်ကြည်ကို အရင်ထည့်ပြီး ၂မိနစ်လောက် ပြစ်လာအောင် ကျိုလိုက်ပါ
- ပဲရည်ကြည် ပြစ်လာတာနဲ့ ကျန်နေသော ပဲအနှစ်များကို မုန့်လုပ်လျှင်သုံးသော ဂျုံစစ်ဇကာခံကာ ပဲရည်အိုးထဲလောင်းချပါ
- ဆီနှင့် ဆားတို့ထည့်ပြီး ဆက်တိုက်မွှေပေးပါ
- ၁၁မိနစ်လောက်နေရင် ပဲအနှစ် ပြစ်လာပြီ ဆိုတာနဲ့ ဆီသုပ်ထားသော ဇလုံထဲကို ခပ်မြန်မြန်လောင်းချပါ
- မျက်နှာပြင် ညီအောင်ညှိပြီး နာရီ၀က်လောက် အေအးခံကာ မိမိနှစ်သက်သလို စားသုံးနိူင်ပါပြီ။
တို့ဟူးနှစ်ပြန်ကြော်ရန်
- တို့ဟူးကို ခပ်ပါးပါး အနေတော် အတုံးလေးများ လှီးထားပါ
- အထဲဘက်ကိုပါ ကျက်စေချင်တဲ့အတွက် ကန့်လန့်ဖြတ် ဓါးရာလေးတွေ ပေးထားပါ
- ဆီကို ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့မီးကိုအနေတော် လျှော့ပေးကာ တို့ဟူးကို တစ်တုံးခြင်း ထည့်ကြော်ပေးပါ
- တို့ဟူးတုံးများ ရွှေဝါရောင် သန်းလာတာနဲ့ ဆယ်ပြီးဆီစစ်ကာ အေအးခံထားပါ
- ကြော်ပြီးသားများ အေးလာတော့မှ နောက်တစ်ကြိမ် ဆီကိုအပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကို အလယ်လောက်ထိ လျော့ချပြီးမှ ကြော်ပြီးသားတို့ဟူးများကို တစ်ခုခြင်း အိုးဆန့်သလောက်ထည့်ကာ ပြန်ကြော်ပေးပါ
- မိနစ်၀က်လောက်ဘဲ ကြော်ပြီး ပြန်ဆယ်ပေးကာ ဆီစစ်ပေးပါ
- ဆီစစ်တာနဲ့ တို့ဟူးကြော် စိမ့်စိမ့်မွှေးမွှေးလေးကို နှစ်သက်ရာ အချဉ်နှင့်တို့ကာ စားနိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment