Wednesday, 4 January 2023

ဝက်သားလုံး ဟင်းချို

 


ဒီနေ့တော့ ဆီပြန်လေး တစ်မယ်ချက်ကာ အရည်သောက်လေးတစ်မျိုး  ချက်ဖြစ်ပြန်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ အိမ်မှာအဆင်သင့် ရှိနေတဲ့ မုန့်ညှင်း အရွက်လေးနဲ့ ဝက်သားလုံး  ဟင်းချိုရည်လေး ချက်ဖြစ်တာမို့လို့  ဟင်းချိုတစ်မယ် အလွယ်ချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။ 

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. မုန့်ညှင်းပင် - တစ်ပင်
  2. ဝက်သားလုံး - ဆယ်လုံးခန့်
  3. ချင်း - ခပ်ပါးပါး ငါးပြား
  4. ဆား - လိုသလောက်
  5. အရသာမှုန့် - လိုသလောက်
  6. ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
  7. ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
  8. ကြက်ပြုပ်ရည် - 3 cups
  9. ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • မုန့်ညှင်းရွက်ကို အနေတော် ပိုင်းဖြတ်ပြီး ရေလေးခါလောက် ဆေးပေးကာ ရေစစ်ထားပါ 
  • ကြက်ပြုပ်ရည်နှင့် ဝက်သားလုံးတို့ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ချင်းကိုအခွံခွာကာ ရေဆေးပြီး ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
  • အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ အိုးထဲကို ချင်း ကြက်ပြုပ်ရည်နှင့်ရေထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  • ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ ဝက်သားလုံး ဆားနှင့် အရသာမှုန့်တို့ထည့်ပြီး တည်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်  ကြက်သွန်ဖြူနှင့်  မုန့်ညှင်းရွက်တို့ကို ထည့်ပေးပြီး အရွက်ကို ခပ်စိမ်းစိမ်း ရလာအောင် အဖုံးမအုပ်ဘဲ ဆက်တည်ပေးပါ
  • ရေပွက်ပွက် ဆူလာတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
  • အရသာ ပြင်ပြီးတာနဲ့ ဟင်းချိုရည် ပူပူလေးကို သောက်သုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။ 

No comments:

Post a Comment