ဒီနေ့တော့ ပြည်ကြီးငါး ခေါင်းပိုင်းလေးတွေကို တန်ပူရာမှုန့်နဲ့ ကြော်ဖြစ်ပါတယ် ပြည်ကြီးငါး စားတဲ့သူတွေအတွက်တော့ အရမ်းကို စားလို့ကောင်းပြီး အဆင်ပြေစေတဲ့ အကြော်လေးပါ။
ကြော်ရတာ လွယ်သလောက် စားရတာ အရမ်းကောင်းပါတယ် ပြည်ကြီးငါး ခေါင်းပိုင်းလေးတွေလဲ မိမိတို့အိမ်မှာ အဆင်သင့် ရှိနေမယ် အချိန်လေးလဲ အားမယ်ဆိုရင်တော့ ကြော်စားကြည့်စေချင်တဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ ကြော်နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ပြည်ကြီးငါးခေါင်းပိုင်း - ခပ်ကြီးကြီး ငါးခု
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- တန်ပူရာမှုန့် - 150 g
- ရေ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ခွက် တစ်ခွက်မရှိတစ်ရှိ
- ဆီ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
- ဆား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း (ပြည်ကြီးငါးဆေးရန်)
ပြင်ဆင်ပုံ
- တန်ပူရာမှုန့်ကို ရေနည်းနည်းချင်းထည့်ကာ ရောပေးပြီး သမအောင် မွှေပေးကာ ခပ်ပျစ်ပျစ် ဖျော်ပေးပါ
- ရေကိုတစ်ခါထဲ မထည့်ဘဲ နည်းနည်းချင်းထည့်ပေးကာ လိုတိုးပိုလျော့ လုပ်ပေးပါ
- မုန့်နှစ်ခပ်ပြစ်ပြစ် ရအောင်ဖျော်ပေးပါ
- ပြည်ကြီးငါးရဲ့ ခေါင်းပိုင်းမှ မလိုအပ်သော နေရာတွေကို ဖယ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဆားထည့်ကာ ခပ်နာနာ နယ်ပေးပါ
- အကျိအချွဲများ ထွက်လာပါက ရေနိူင်နိူင်နှင့် ပြောင်စင်အောင် ဆေးပေးပါ
- ရေဆေးပြီးတာနဲ့ ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ထည့်ပေးကာ ဆား အရသာမှုန့် နနွင်းမှုန့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့နဲ့ အရသာဝင်အောင် နယ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ တစ်ခုချင်း ယူပေးပြီး ဖျော်ထားသာ မုန့်နှစ်ထဲမှာ နှစ်ပေးပါ
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး ဆီကိုမီးအား ပြင်းပြင်းနဲ့ အပူပေးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးကိုအလယ်လောက်အထိ လျှော့ပေးပြီးမှ မုန့်နှစ်လူးထားတဲ့ ပြည်ကြီးငါးကို တစ်ခုချင်း ထဲ့ကြော်ပေးပါ
- ကြော်နေစဉ် မီးအရမ်း မများစေရန် သတိပြု ပြီး ကြော်ပေးပါ
- မီးအရမ်း များပါက အထဲမှ ပြည်ကြီးငါး အသားများ မကျက်ဘဲ ပျော့ပြဲကြီး ဖြစ်နေတတ်ပါတယ်
- ကြော်နေစဉ် တစ်ဖက်က ရွှေဝါရောင် သန်းလာပါက တစ်ဖက်ကို လှန်ပေးပါ
- နှစ်ဖက်လုံး ရွှေဝါရောင် သန်းလာပါက ဆယ်ပြီးဆီစစ်ပေးပါ
- ဆီစစ်သွားပါက ပြည်ကြီးငါးကြော် ကြွတ်ကြွတ်ရွရွလေးကို မိမိနှစ်သက်ရာ အချဉ်နဲ့ တွဲဖက်ကာ သုံးဆောင်လို့ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment