ဒီနေ့တော့ ပြည်ကြီးငါး ခေါင်းပိုင်းလေးတွေ ဝယ်လာပြီး တစ်ဝက်ကို ကြော်စားကာ တစ်ဝက်ကိုတော့ ချဉ်ငံစပ်လေး ထောင်းစား ဖြစ်ပါတယ် ရာသီဥတု အပြောင်းအလဲလေးကြောင့် အခုရက်ထဲ ထမင်းမစား ချင်တဲ့ရက်တွေက များနေသလို ထမင်းမစားချင်တဲ့ နေ့တွေဆို အခုလိုလေး စားရတာ ပါးစပ်ထဲမှာ ခံတွင်းတွေ့သလိုလဲ ခံစားရတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- သန့်စင်ပြီး ပြုပ်ထားပြီးသား ပြည်ကြီးငါးခေါင်းပိုင်း - ကိုးခု
- ပဲတောင့်ရှည် - ကိုးတောင့်
- ခရမ်းကြွတ်သီး - ကိုးလုံး
- မုန့်ဖတ် - မိမိစားနိူင်သလောက်
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ယိုးဒယား ငါးပိရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ယိုးဒယား ပုဇွန်ငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ယိုးဒယား ဂဏန်းငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- သံပုရာသီး - တစ်လုံး
- ထန်းလျှက်ခဲ - အနေတော် တစ်ခဲ
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
- ငရုတ်သီး အခြောက်တောင့် - ငါးတောင့်ခန့် (အစပ်မစားရင် လျှော့ထည့်ပါ)
- ချယ်ရီခရမ်းချဉ်သီး - ဆယ်လုံးခန့်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပါဝင်ပစ္စည်းများ အားလုံးကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- ချယ်ရီခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ခြမ်းထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး အစိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
- ခရမ်းကြွတ်သီးကို ရေဆေးပြီး မထူမပါးလေးတွေ လှီးထားပါ
- ပဲတောင့်ရှည်လေးတောင့်ကို ရေဆေးပြီး အနေတော်လေးတွေ ပိုင်းဖြတ်ထားပါ
- ပဲတောင့်ရှည် ငါးတောင့်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်ရှည်ရှည်လေးတွေ ပိုင်းထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငရုတ်ဆုံ ခပ်ကြီးကြီးထဲမှာ ထန်းလျှက်ခဲ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးတောင့်တို့ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
- မညက်တစ်ညက် အနေအထားလေး ရလာတာနဲ့ သုံးရမဲ့ ငါးပိရည် အရသာမှုန့်နှင့် ငံပြာရည်တို့ကို ထည့်ပေးပြီး ဇွန်းနှင့်မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ သံပုရည်ညှစ်ထည့်ကာ ခရမ်းချဉ်သီး ပြည်ကြီးငါး ပဲသီးနှင့်ခရမ်းကြွတ်သီးတို့ ကို ထည့်မွှေပေးပါ
- အားလုံးအရသာ သမသွားတာနဲ့ ချိုချဉ်ငံစပ် အရသာကို မြည်းပေးကာ လိုအပ်တာကို မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာပြီ ဆိုရင်တော့ ချဉ်ငံစပ် ပြည်ကြီးငါးထောင်းကို မုန့်ဖတ် ပဲသီးတို့နှင့်တွဲဖက်ကာ စားသုံးရန် ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီရှင်။
No comments:
Post a Comment