ဒီနေ့တော့ ငယ်ငယ်က အရမ်းကြိုက်ခဲ့တဲ့ ဆိတ်ဝမ်းပျင်မုန့်လေး လုပ်စားဖြစ်ပါတယ် အရမ်းလဲ မချိုဘဲ ခပ်စိမ့်စိမ့် အရသာလေး ြဖစ်လို့ ရေနွေးကြမ်းလေးနဲ့ စားရင်လဲ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးပို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဂျုံမှုန့် - 160 g
- ပြောင်းကော်မှုန့် - 60 g
- နှမ်းအမည်း - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရညိဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
- ရေ - 200 mml (မုန့်ရည် အပျစ်အကျဲပေါ် မူတည်ပြီး ရေကိုလိုတိုး ပိုလျှော့လုပ်ပေးပါ)
- သကြား - မိမိနှစ်သက်သလောက်ထည့်ပါ
- အုန်းသီးခြစ်ပြီးသား - မိမိနှစ်သက်သလောက်(အုန်းသီးအနုလေးတွေကို သုံးပါက ပိုကောင်းပါတယ်)
- ထောပါတ် - လိုသလောက် ပြင်ထားပါ
- မကပ်သောဒယ်အိုး - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ပုံ
- ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ဆား ဂျုံမှုန့် ပြောင်းကော်မှုန့်နှင့်ရေတို့ထည့်ပြီး သမအောင် မွှေပေးပါ
- အားလုံး သမသွားတာနဲ့ မုန့်ပွလာအောင် နာရီဝက်လောက် ဖောက်ထားပေးပါ
- ထောပါတ် အုန်းသီးနှင့် သကြားတို့ပို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- မုန့်ဖောက်ချိန် ပြည့်တာနဲ့ ဒယ်အိုးကို မီးဖိုပေါ် တင်ကာ အပူပေးပါ
- ဒယ်အိုးပူလာတာနဲ့ ထောပါတ် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းစာ ထည့်ပေးပါ
- ထောပါတ်ပူလာတာနဲ့ မုန်းနှစ်ရည်ကို အထက်အောက် သမအောင် မွှေပေးပြီး ယောက်ချိုဇွန်း တစ်ဇွန်းစာ ခပ်ပြီး အိုးထဲထည့်ပေးပါ
- မုန့်ရည်ထည့်ပြီးတာနဲ့ ဇွန်းဖင်ဖြင့် ဝေ့ဝိုက်ပြီး ဖြန့်ပေးပါ
- မုန့်သားပြန့်ပြန့်လေး ဖြစ်သွားတာနဲ့ အုန်းသီးနှင့်သကြားတို့ပိုထည့်ပြီး အိုးအဖုံးကို ခနအုပ်ပေးထားပါ
- မုန့်သားကျက်သွားတာနဲ့ အိုးအဖုံးကို ဖွင့်ပေးပြီး ထက်ဝက်ချိုပြီး ခေါက်ပေးပါ
- ထက်ဝက်ချိုး ခေါက်ပြီးတာနဲ့ နောက်တစ်ဝက်ချိုး ဒေါင့်ချွန်းပုံစံ ထပ်ခေါက်ပေးပြီး အိုးထဲမှ ဆယ်ပေးပါ
- ကျန်နေသော မုန့်ရည်များကို အထက်ပါ နည်အးတိုင်း လုပ်ပေးပါ
- မုန့်အားလုံး လုပ်ပြီးပါက ထောပါတ်နံ့ သင်းသင်းလေးနဲ့ ဆိတ်ဝမ်းပျင်းမုန့် စိမ့်စိမ့်လေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment