တစ်ခါတလေကျ အစားအသောက် တစ်ခုကို အမြဲတမ်း စားနေကျ ပုံစံအတိုင်း စားနေရတာထက် ပုံစံတစ်မျိုးလေး ခွဲထွက်ပြီး စားကြည့်ရတာကလဲ အရသာ ထူးထူးဆန်းဆန်းလေးတွေကို ရတတ်ပါတယ်။
ဒါကြောင့်မို့လို့ ဒီနေ့တော့ ကြက်ဥပြုပ်လေးတွေကို မြေပဲနဲ့ ငရုတ်သီး လုံးခြမ်းခွဲလေးကို ကြော်ပြီး ခပ်စိမ့်စိမ့် ခပ်စပ်စပ် ချဉ်ငံစပ် အရသာလေး ရလာအောင် လုပ်စားပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ကြက်ဥ - ငါးလုံး
- ငရုတ်သီး လုံးခြမ်းခွဲ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း မောက်မောက်
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- မြေပဲလှော် - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်းခန့်
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
- နံနံပင် - အနည်းငယ်
- ဂေါ်ဖီ - အနည်းငယ်
- သံပုရာသီး - တစ်လုံး
ပြငိဆင်ပုံ
- အရင်ဆုံး အိုးထဲမှာ ကြက်ဥကို ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် ဆယ်မိနစိလောက် ပြုပ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အခွံခွာထားပေးပါ
- ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ဂေါ်ဖီကို ခပ်ပါးပါးလေးတွေလှီးပြီး ရေဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးထားပြီး ရေစစ်ထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး အစိတ်လေးတွေ စိတ်ထားပါ
- မြေပဲလှော်ကို မညက်တစ်ညက်လေးတွေ ထောင်းထားပါ
- အားလုံး အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ မီးကိုအနိမ့်ဆုံးအထိ လျှော့လိုက်ပြီးမှ ငရုတ်သီးကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ငရုတ်သီးနံ့ မွှေးလာတာနဲ့ မြေပဲ ငါးငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်တို့ကို တစ်ခါထဲ ထည့်မွှေပေးပါ
- ငရုတ်သီးကြော်လေး ကြွတ်ပြီးမွှေးလာပြီဆိုရင် မီးပိတ်ပေးပါ
- ကြက်ဥကို ဓါးနှင့် ခပ်စောင်းစောင်းလေး ခွဲပေးပြီး ငရုတ်သီးကြော်ကို အစာသွပ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဂေါ်ဖီ နံနံပင်နှင့် သံပုရာရည်တို့ ညှစ်ပေးကာ စားသုံးနိူင်ပါပြီရှင်။
No comments:
Post a Comment