ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ကြက်ဥ - ငါးလုံး
- ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ကြက်သွန်နီ အလုံးကြီးကြီး တစ်ဥ
- ချင်း - လက်တစ်ဆစ်သာသာ
- ပဲငံပြာရည် အပျစ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ဆယ်ဇွန်းခန့်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်ဥကို ကျက်အောင်ပြုပ်ပြီး အခွံခွာကာ ပါတ်ပါတ်လည်ကို ပုံပါအတိုင်း မွှန်းပေးထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- ချင်းကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး အမြှောင်းလိုက်လေးတွေ လှီးထားပါ
- ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတညနဲ့ ကြက်သွ န်နီကို နွမ်းသွားတဲ့အထိ ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ကြက်သွန်နီ နွမ်းတာနဲ့ ကြက်ဥကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ကြက်ဥနှင့် ကြက်သွန် သမသွားတာနဲ့ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် ချင်း အရသာမှုန့် ငါးငံပြာရည်နှင့် ပဲငံပြာရည် အပျစ်တို့ကို ထည့်မွှေပေးပါ
- အနံ့လေး မွှေးလာတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး လိုတဲ့အရသာကို ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ကြက်ဥ ပုဇွန်ခြောက်နှပ် ဟင်းလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment