Saturday 5 December 2020

ကြက်ဥ ပုဇွန်ခြောက်နှပ်


ဒီဟင်းလေးက မာမာငယ်ငယ်လေးထဲ အရမ်းကြိုက်ခဲ့တဲ့ ဟင်းလေးပါ မကြာခန ဆိုသလို ချက်စားဖြစ်ပြီး ချက်ရတာလဲ လွယ်လွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်ဥ - ငါးလုံး
  2. ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
  3. ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  4. အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
  5. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
  6. ကြက်သွန်နီ အလုံးကြီးကြီး တစ်ဥ
  7. ချင်း - လက်တစ်ဆစ်သာသာ
  8. ပဲငံပြာရည် အပျစ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  9. ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ဆယ်ဇွန်းခန့်
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကြက်ဥကို ကျက်အောင်ပြုပ်ပြီး အခွံခွာကာ ပါတ်ပါတ်လည်ကို ပုံပါအတိုင်း မွှန်းပေးထားပါ
  • ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက် ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
  • ချင်းကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး အမြှောင်းလိုက်လေးတွေ လှီးထားပါ
  • ပါဝင်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  •  ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတညနဲ့ ကြက်သွ န်နီကို နွမ်းသွားတဲ့အထိ ထည့်ကြော်ပေးပါ
  • ကြက်သွန်နီ နွမ်းတာနဲ့ ကြက်ဥကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • ကြက်ဥနှင့် ကြက်သွန် သမသွားတာနဲ့ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် ချင်း အရသာမှုန့် ငါးငံပြာရည်နှင့် ပဲငံပြာရည် အပျစ်တို့ကို ထည့်မွှေပေးပါ
  • အနံ့လေး မွှေးလာတာနဲ့ အရသာမြည်းပြီး လိုတဲ့အရသာကို ပြင်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ကြက်ဥ ပုဇွန်ခြောက်နှပ် ဟင်းလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment