ဒီနေ့တော့ သင်္ဘောသီး အစိမ်းလေးတွေ ဝယ်လာပြီး ပုဇွန်ထုတ်လေးတွေနဲ့ ထောင်းစားဖြစ်ပါတယ် မာမာကတော့ ထမင်းမစားချင်တဲ့ နေ့တွေဆို အခုလိုလေး စားရတာ ပါးစပ်ထဲမှာ ခံတွင်းတွေ့သလိုလဲ ခံစားရပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- သင်္ဘောသီး ခြစ်ပြီးသား - လက်တစ်ဆုတ်စာ
- ပုဇွန်ပြုပ်ပြီးသား - အကောင်ကြီးကြီး ၇ကောင်
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ယိုးဒယား ငါးပိရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ယိုးဒယား ပုဇွန်ငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ယိုးဒယား ဂဏန်းငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- သံပုရာသီး - တစ်လုံး
- ထန်းလျှက်ခဲ - အနေတော် တစ်ခဲ
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
- ငရုတ်သီး အခြောက်တောင့် - ငါးတောင့်ခန့်
- ချယ်ရီ ခရမ်းချဉ်သီး - ငါးလုံး
- ကြက်သွန်ပင်ပေါက် - ငါးပင်ခန့်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- ပုဇွန်ထုတ်ကို ရေဆေးပြီး ရေမြုပ်အောင်ထည့်ကာ ပြုပ်ပေးပါ
- ပုဇွန်ပြုပ်အိုး ရေပွက်ပွက်ဆူတာနဲ့ သုံးမိနစ်လောက် ထားပေးကာ ရေပူများကို သွန်ပေးပါ
- အြီးတာနဲ့ အခွံများ ခွာပေးထားပါ
- ပါဝင်ပစ္စည်းများ အားလုံးကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ
- ကြက်သွန်ပင်လေးတွေကို ရေဆေးထားပါ
- ခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီး ထက်ဝက်ခြမ်းထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး အစိတ်လေးတွေ လှီးထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ငရုတ်ဆုံ ခပ်ကြီးကြီးထဲမှာ ထန်းလျှက်ခဲ ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးတောင့်တို့ကို ထည့်ထောင်းပေးပါ
- မညက်တစ်ညက် အနေအထားလေး ရလာတာနဲ့ သုံးရမဲ့ ငါးပိရည် ငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်တို ကို ထည့်ပေးပြီး ဇွန်းနှင့်မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ သံပုရည်ညှစ်ထည့်ကာ ခရမ်းချဉ်သီး ပုဇွန်ထုတ်နှင့် သင်္ဘောသီးတို့ကို ထည့်မွှေပေးပါ
- အားလုံးအရသာ သမသွားတာနဲ့ အရသာကို မြည်းပေးပြီး ချိုချဉ်ငံစပ် အရသာကို မြည်းပေးကာ လိုအပ်တာကို မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပါ
- မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာပြီ ဆိုရင်တော့ချဉ်ငံစပ် သင်္ဘောသီးထောင်းလေးကို ကြက်သွန်ပင်လေးတွေနဲ့ တွဲဖက်ပြီး စားသုံးရန် ပြင်ဆင်ပေးနိူင်ပါပြီရှင်။
No comments:
Post a Comment