ဒီနေ့တော့ Sydney မြို့ထဲဘက်ကို ဈေးသွားဝယ်ရင်း ပန်းဂေါ်ဖီ အရိုးရှည်လေးတွေ ရလာတာနဲ့ ဂဏန်းသားလေးတွေပါ ဝယ်လာကာ ခေါက်ဆွဲကြော်လေး ကြော်စားဖြစ်ပါတယ် ကြော်နည်းလေးကတော့ ရိုးရိုးလေးပါဘဲ ဂဏန်းသား အရသာလေးနဲ့ စားရတာ တစ်မျိုးလေး ကောင်းလွန်းပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ ဂဏန်းသား ခေါက်ဆွဲကြော်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ခေါက်ဆွဲပြား အစို - လေးဆယ်သား
- ဂဏန်းသား - 200 g
- ပန်းဂေါ်ဖီ - အခက်ကြီးကြီး ငါးခက်
- မုံလာဥနီ - အနေတော် တစ်ဥ
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
- ပဲငံပြာရည် အပျစ် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည် အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ရှစ်ဇွန်းခန့်
- ကြက်ပြုပ်ရည် - ထမင်းစားဇွန်း ရှစ်ဇွန်း
- တရုတ်နံနံ - မိမိနှစ်သက်သလောက်
- နှမ်းဆီမွှေး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ကြက်ဥ - တစ်လုံး
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
- ဂဏန်းသားကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- ခေါက်ဆွဲကို ဇလုံတစ်လုံးထဲထည့်ကာ နှမ်းဆီမွှေး ပဲငံပြာရည်အပျစ်တို့နဲ့ နယ်ပေးထားပါ
- ပန်းဂေါ်ဖီကို ရေဆေးကာ အခက်သေးလေးတွေရအောင် လွီးထားပါ
- မုံလာဥနီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးပြီး မိမိနှစ်သက်သလို လှီးထားပါ
- တရုတ်နံနံကို ရေဆေးပြီး အရိုးလေးတွေ ကျေသွားအောင် အနည်းငယ်ထုပြီး အနေတော် လွီးထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ ကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓါးပြားရိုက်ထားပါ
- ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
- မကပ်သော ဒယ်အိုးကို အပူပေးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့်ပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ သကြားကို အရင်ထည့်ကြော်ပါ
- သကြားပျော်လာပြီး အညိုရောင် ပြောင်းလာတာနဲ့ ဂဏန်းသားကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ဂဏန်းသား ထည့်မွှေပြီးတာနဲ့ နှစ်မိနစ်လောက် ကြော်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ အနံ့လေး မွှေးလာတာနဲ့ ပန်းဂေါ်ဖီနှင့် မုံလာဥနီတို့ကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ပဲငံပြာရည်အကြည်နှင့် ကြက်ပြုပ်ရည်တို့ကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- အသီးအရွက်များ အရမ်းနူးမသွားစေရန် ၂မိနစ်လောက် ကြော်ပြီးတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ခေါက်ဆွဲကို ထည့်ကြော်ပါ
- အသီးအရွက်များနှင့် သမသွားအောင် မွှေပေးပြီး တမိနစ်လောက် မွှေပြီးတာနဲ့ ကျန်နေသော ကြက်ပြုပ်ရည်ကို ထည့်ကြော်ကာ အရသာမြည်းပေးကာ လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ခေါက်ဆွဲကြော်ကို ဘေးဖက်မှာ ခနတွန်းထားပြီး ကြက်ဥကို ဖောက်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
- ကြက်ဥ ကျက်တာနဲ့ ခေါက်ဆွဲကြော်ကို ရောမွှေပေးကာ အားလုံးသမသွားတာနဲ့ တရုတ်နံနံကိုထည့်မွှေပေးပြီးပါက ဂဏန်းသား ခေါက်ဆွဲကြော် မွှေးမွှေးလေးကို မိမိနှစ်သက်ရာ ဟင်းချို ဟင်းခါးတို့နှင့် သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment