ထမင္းဝိုင္းမွာ အသီးအရြက္ေၾကာ္ေလး တစ္မယ္ပါေလမွ ထမင္းက စားလို႔ျမိန္မွာမို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ အသီးအရြက္ေလးေတြနဲ႔ေရာျပီး ပဲၾကာဇံ ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ အဲဒါေၾကာင္႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲၾကာဇံ - တစ္ပြဲစာ (လက္တစ္ဆုပ္စာ)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
- ဘေရာ႔ကိုလီ - အနည္းငယ္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ငါးေတာင္႔
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- တရုတ္နံနံ - အပင္ခပ္ေသးေသး နွစ္ပင္
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း - ရွစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲၾကာဇံက္ို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္ စိတ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ဘေရာ႔ကိုလီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးပါ
- ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ အေနအထား လွီးထားပါ
- ၾကဥကို ဇလံုထဲမွာထည္႔ျပီး ခေလာက္ထားပါ
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ခရုဆီ ႏွမ္းဆီ ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ေရာကာအရသာ စပ္ထားပါ
- ေရစိမ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံ ေပ်ာ့လာပါကဆယ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးၿပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာပါက ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ေမႊးသြားေအာင္ အရင္ဆံုး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ နံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ တရုတ္နံနံမွလြဲျပီး က်န္အသီးအ႐ြက္မ်ားကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ ပဲၾကာဇံထည့္ျပီး အရသာ စပ္ထားေသာ အရသာမ်ားကိုထည့္ကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္စဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္ျဖင့္ ပဲၾကာဇံ ေပ်ာ့သြားေအာင္ ခနထားေပးပါ
- ပဲၾကာဇံ ေပ်ာ့လာပါက အရသာျမည္းကာ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ တရုတ္နံနံထည့္ၿပီး အရသာႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးကာ ပဲၾကာဇံေၾကာ္ကို မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment