ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားစင္းေကာ အခ်ဳိေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္း - တစ္ပင္
- တရုတ္နံနံ - ႏွစ္ခက္ခန္႔
- ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ စင္းေပးကာ ေကာ္မွဳန္႔ ဆားအနည္းငယ္ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ႏွင့္ အရသာ နယ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ေဘဘီမုန္႔ညွင္းကို အပင္အရင္းပိုင္းေလးေတြဘဲယူျပီး ေရေဆးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္အရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာလွ်င္ သၾကားကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- သၾကားမ်ား အရည္ေပ်ာ္ျပီး ညိဳေရာင္သန္းလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ေလး သင္းလာပါက စင္းျပီးအရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထ
ည့္ေၾကာ္ပါ - ၾကက္သားအသားမ်ား မာလာပါက ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးကာ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီသံၾကားလာပါက အိုးအဖံုးဖြင္႔ေပးျပီး ေဘဘီမုန္႔ညွင္း အရင္းပိုင္းႏွင္႔ မံုလာဥနီကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားပါက ခရုဆီ ဆားႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္တို႔ကိုထည့္ျပီး အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလိုျပင္ေပးကာ တရုတ္နံနံထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းလြန္းတဲ့ ၾကက္သားစင္းေကာေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment