ဒီနေ့တော့ မုန့်ဖတ်ကို ချဉ်ငံစပ်လေး ထောင်းဖြစ်ပါတယ် သမီးလေးလဲ ကျောင်းဖွင့်တော့ ကျောင်းပြန်တက်နေရပြီ တနေကုန် မာမာတစ်ယောက်ထဲ အိမ်မှာရှိနေတာမို့လို့ ပျင်းလို့လဲ နေခဲ့ပါတယ် ဒီတော့လဲ နေ့လည်နေ့ခင်း ဗိုက်ဆာတဲ့အချိန်မှာ တစ်ခုမဟုတ် တစ်ခုတော့ လုပ်စားဖြစ်နေပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ မုန့်ဖတ်ထောင်းနည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- မုန့်ဖတ် - နှစ်ဆယ်ကျပ်သား
- ပဲတောင့်ရှည် - လေးတောင့်
- နံနံပင် - အနေတော် နှစ်ပင်
- ကြက်သွန်ဖြူ အမွှာကြီးကြီး - ၃မွှာ
- ငရုတ်သီး အစပ်အခြောက်တောင့် - ၇တောင့ျခန့ျ
- ထန်းလျှက်ခဲ - ကွမ်းသီးဆံလုံးလောက် တစ်ခဲ
- ငါးခူပြုပ်ပြီးသား - တစ်ကောင်
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- ငါးငပိရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- သံပုရာသီး - တစ်ခြမ်း
- ကြက်သွန်နီ ဆီချက်ဖတ် - နှစ်သက်သလောက်
ပြင်ဆင်ပုံ
- မုန့်ဖတ်နှင့်အတူ ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာကာ ရေဆေးထားပါ
- ပဲတောင့်ရှည်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်သေးသေးလေးတွေ လှီးထားပါ
- နံနံပင်ကို ရေဆေးပြီး အနေတော် လှီးထားပါ
- ငရုတ်သီးတောင့်ကို အညှာခြွေပြီး ရေဆေးထားပါ
- ငါးပြုပ်ကို အရိုးထွင်ပြီး ပြင်ထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး လေးစိတ်စိတ်ထားပါ
- ကျန်လိုအပ်သော ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
- ငရုတ်ဆုံထဲမှာ အရင်ဆုံး ထန်းလျှက်ခဲ ငရုတ်သီးတောင့်နှင့်ကြက်သွန်ဖြူကို မညက်တစ်ညက် အနေအထားရအောင် ထည့်ထောင်းပါ
- ပြီးတာနဲ့ပဲသီးကိုထည့်ပြီး ခပ်ဖွဖွ ထည့်ထောင်းပါ
- ထောင်းထားတာတွေကို သမအောင် ဇွန်းနဲ့မွှေပေးပြီး ငါးပြုပ် မုန့်ဖတ် ငါးငပိရည် ငံပြာရည်နှင့် သံပုရာရည်ကို ညှစ်ပြီးထည့်ကာ ခပ်ဖွဖွထည့်ထောင်းကာ ဇွန်းနှင့်သမအောင် မွှေပေးကာ အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- အရသာ ပြင်ပြီးတာနဲ့ နံနံပင်ထည့်မွှေပေးပြီး ပန်းကန်တစ်ခုထဲထည့်ကာ မုန့်ဖတ်ထောင်းကို ပြင်ပေးကာ အပေါ်မှ ကြက်သွန်ဖြူကြော် ဆီချက်ဖတ် ဖြူး ပေးပါ
- ချိုချဉ်ငံစပ် မုန့်ဖတ်ထောင်းလေးကို မိမိနှစ်သက်တဲ့ အသားကင် တစ်မျိုးမျိုးနဲ့ တွဲဖက်ပြီး စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment