ဒီေန႔ေတာ႔ ရံုးပေတသီး ေသးေသးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး သတ္သတ္လြတ္ ႏွပ္စားျဖစ္ပါတယ္ အသားမပါေပမဲ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းျပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
- ရံုးပေတသီး - ႏွစ္ငါးေတာင္႔
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ရံုပေတသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ ထိပ္ဖက္မွ ျဖတ္ေပးျပီး အလယ္မွ ထက္ဝက္ ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
- ၿပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္အျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႔ ႏြမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ရံုးပေတသီး ဆား အရသာမွဳန္႔ ႏွင္႔ ပဲငံျပာရည္တို႔ကို တစ္ခါထဲ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာေတြ အားလံုးထဲ႔႔ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ အားလံုးကို သမေအာင္ေမႊကာ အိုးအဖံုး အုပ္ေပးျပီး ႏွပ္ေပးပါ
- ရံုးပေတသီး အိုးမကပ္ေစရန္ႏွင္႔ လွီးထားေသာ အတံုးေလးမ်ား ပံုစံမပ်က္ေစရန္ ဟင္းအိုးကို မေမႊဘဲ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ရံုးပေတသီး ႏြမ္းေယာင္ေလး ျပလာတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး လိုေသာအရသာကို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ရံုးပေတသီးႏွပ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ခ်ဳိခ်ဳိ ေမႊးေမႊးေလးကို စားဖို႕ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment