Monday, 27 May 2019

ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ဂံုးေထာင္း












ဒီေန႔ေတာ႔ ဂံုးေလးေတြ ဝယ္လာျပီး ေထာင္းပါတယ္ ဂံုးကျပဳပ္ျပီးသားေလးေြ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ထပ္ျပဳပ္စရာ မလိုဘဲ ေရေႏြးပူပူေလးနဲ႔ ေဆးေပးရင္ရပါတယ္ ဂံုးအစိမ္းကို သံုးမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ျပဳပ္ေပးရန္ လိုပါတယ္။

အားလံုးျပင္ဆင္ျပီးျပီဆိုတာနဲ႔ ေအးလြန္းတဲ႔ ရာသီဥတုနဲ႔ လိုက္ဖက္ျပီး အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဂံုးေလးေတြကို ေထာင္းလိုက္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔နည္းေလး တစ္မ်ဳိးကို ထပ္မံျပီး မ်ွ​ေဝလို​က္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဂံုး - ၂၅ေကာင္ခန္႔
  2. ငရုတ္သီး အေျခာက္ေတာင္႔ - ၅ေတာင္႔
  3. ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ တစ္ခဲ
  4. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ-  အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  7. ငါးငံျပာရည္အေနာက္ -ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း 
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ဂဏန္းျပဳပ္ရန္)
  10. ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁၀လံုးခန္႕(သို႔ ) အလံုးၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  11. သံပုရာသီး - တစ္လံုး (အခ်ဥ္ၾကိဳက္ပါက ပိုထည္႔ပါ )


ျပင္ဆင္ပံု
  • မာမာက ျပဳပ္ျပီးသား ဂံုးေလးေတြကို သံုးပါတယ္။
  • ျပဳပ္ျပီးသား ဂံုးမ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရႏြးပူပူႏွင္႔ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး တ၀က္စီ ျခမ္းထားပါ။
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးၾကီးကို သံုးပါက ခပ္ထူထူေလး လွီးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ။
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးထားပါ။
  • မျပဳပ္ရေသးေသ ဂံုးကို သံုးပါက ဂံုးကိုေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ။
  • ေရေဆးျပီးတာနဲ႔ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဂံုးႏွင္႔ ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ ထည္႔ျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ကာ ဂံုးမ်ား ပါးစပ္ဟလာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ။
  • ျပဳပ္ထားေသာ ဂံုးအခြံမ်ား ဟလာတာနဲ႔ ေရေဆးျပီး အေအးခံ ေပးထားပါ။
ေထာင္းရန္ျပင္ဆင္ပံု
  1. င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ။
  2. ျပီးတာနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကို ႏွစ္ခ်က္သံုးခ်က္ေလာက္ ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
  3. အနည္းငယ္ သမသြားတာနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္မ်ဳိးလံုးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထည္႔ေထာင္းေပးပါ။
  4. ေထာင္းေနစဥ္ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းအရိုးရွည္ရွည္ႏွင္႔ ေမႊေမႊေပးပါ။
  5. အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေရေႏြးစိမ္ထားေသာ ဂံုးမ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး အရသာသမေအာင္ ဇြန္းႏွင္႔ ေမႊေပးပါ။
  6. အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ သံပုရာရည္ကို ထည္႔ျပီး ဇြန္းႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြေလး ၄ခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ။
  7. ေမႊေနစဥ္ အရသာ ျမည္းေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရတဲ႔အထိ ျပင္ေပးပါ။
  8. ျပီးတာနဲ႔ ဂံုးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment