ရာသီဥတုလေးကလဲ အေးလာပြီဆိုတော့ ပူစပ်စပ်လေးတွေ စားချင်မိလာပြန်ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ ဗီယက်နမ်စျေးက ဝယ်လာတဲ့ ကင်းမွန်သေးသေးလေးတွေကို ငရုတ်သီးစပ်စပ်လေးနဲ့ ထမင်းမိန်စေမဲ့ ငံပြာရည်ကြော် ကြော်ဖြစ်ပြန်ပါတယ် လွယ်ကူမြန်ဆန် ကြော်နည်းလေး မျှဝေလိုက်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကင်းမွန် - အကောင်သေး နှစ်ဆယ်သားခန့်
- ပုဇွန်ခြောက် - အကောင်လေးဆယ်ခန့်
- ကြက်သွန်ဖြူ - အျမွှာကြီးကြီး ခြောက်မွှာ
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် နှစ်လုံး
- ငရုတ်သီးလုံးခြမ်းကွဲ - ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်း (အစပ်ကြိုက်ရင်ပိုထည့်ပါ)
- ငရုတ်သီးစိမ်း - ဆယ်တောင့်ခန့်ဆီ
- - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
- ငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကင်းမွန်ကို ကြောဖက်အထဲမှ ခပ်ကြည်ကြည် ကြောရိုး ဗိုက်ဖက်ထဲမှ မှင်အိတ်နှင့် အစာအိတ်များ ဖယ်ပေးကာ ရေစင်အောင် ဆေးပေးပါ။
- ပုဇွန်ခြောက်ကို ရေနှစ်ထပ်လောက်ဆေးပြီး ရေနာရီဝက်လောက် စိမ်ထားပါ
- ငရုတ်သီးစိမ်းကို အညှာဖြုတ်ပြီး ရေဆေးထားပါ။
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးထားပါ။
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး အလုံးလိုက်ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါး လှီးထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးလုံးခြမ်းကွဲ ပုဇွန်ခြောက်နှင့် ငရုတ်သီးစိမ်းတို့ကို ရောပြီးမညက်တညက် ထောင်းထားပါ။
- အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပါက ဒယ်အိုးကို ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ။
- ဆီပူလာပါက နနွင်းမှုန့်ထည့်ကာ ကြက်သွန်နီကို နွမ်းရုံလေး ကြော်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ကင်းမွန်များကို ထည့်ကြော်ပေးပါ။
- ကင်းမွန်မှ အရည်ထွက်လာပြီး အသားမာလာပါက ဘေးမှာခနတွန်းထားကာ ထောင်းထားသော အစာများကို ထည့်ကြော်ပါ။
- ပြီးတာနဲ့ ငံပြာရည် အရသာမှုန့်နှင့် ဆားတို့ကိုထည့်မွှေပေးပါ
- အရသာ သမသွားတာနဲ့ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး ရေခမ်းတဲ့အထိ တည်ပေးပါ
- အိုးမကပ်စေရန် မကြာမကြာ မွှေပေးပြီး အရသာမြည်း၍ လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- ငံပြာရည်ချက် စပ်စပ်မွှေးမွှေးလေး ရပြီဆိုတာနဲ့ နှစ်သက်ရာ တို့စရာတို့ဖြင့် တွဲဖက်ပြီး စားနိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment