Thursday, 16 May 2019

ကင္းမြန္ငံျပာရည္ခ်က္







ရာသီဥတုေလးကလဲ ေအးလာျပီဆိုေတာ့ ပူစပ္စပ္ေလးေတြ စားခ်င္မိလာျပန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဗီယက္နမ္ေစ်းက ဝယ္လာတဲ႔ ကင္းမြန္ေသးေသးေလးေတြကို ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ငံျပာရည္ေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ကင္းမြန္ - အေကာင္ေသး ႏွစ္ဆယ္သားခန္႔
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္၄၀ခန္႔
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အၽမႊာႀကီးႀကီး ၆မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
  • င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (အစပ္ၾကိဳက္ရင္ပိုထည္႔ပါ)
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင့္ခန္႕
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု

  • ကင္းမြန္ကို ေၾကာဖက္အထဲမွ ခပ္ၾကည္ၾကည္ ေၾကာရိုး ဗိုက္ဖက္ထဲမွ မွင္အိတ္ႏွင္႔ အစာအိတ္မ်ား ဖယ္ေပးကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ။
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရနာရီဝက္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို အညွာျဖဳတ္ျပီး ေရေဆးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ ပုဇြန္ေျခာက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ေရာျပီးမညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ။
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းရံုေလး ော႕ာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ကင္းမြန္မ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ကင္းမြန္မွ အရည္ထြက္လာျပီး အသားမာလာပါက ေဘးမွာခနတြန္းထားကာ ေထာင္းထားေသာ အစာမ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆားတို႔ကိုထည္႔ေမႊေပးပါ
  • အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ေရခမ္းတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment