အးရှန်းဆိုင်က ပဲတောင့်ရှည်လေးတွေ ဝယ်လာပြီး အေးလွန်းတဲ့ ရာသီဥတုမွာ စားလို့အရမ်းကောင်းမဲ့ ချိုချဉ်ငံစပ် အရာသာစပ္ကာ မုန့်ဖတ်လေး ထောင်းစားဖြစ်ပြန်ပါတယ်။
မုန့်ဖတ်ထောင်းလို့ နံမည်တတ်ပေမဲ့ ငရုတ်ဆုံထဲထည့်ပြီး တအားကြီး ထောင်းတာမဟုတ်ဘဲ ခပ္ဖြဖြေလး ထောင်းမွှေမွှေတဲ့ သေဘာပါဘဲ ဒါကြောင့်မို့လို့ မုန့်ဖတ်ထောင်းနည်းလေး မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- မုန့်ဖတ် - ဆယ်ငါးကျပ်သား
- ပဲတောင့်ရှည် - လေးတောင့်
- ချယ်ရီခရမ်းချဉ်သီး - ၇လုံးခန့်
- ကြက်သွန်ဖြူ အမွှာကြီးကြီး - ၃မွှာ
- ငရုတ်သီး အစပ်အခြောက်တောင့် - ၇တောင့်ခန့်
- ထန်းလျှက်ခဲ - ကွမ်းသီးဆံလုံးလောက် တစ်ခဲ
- မြေပဲလှော် - မိမိနှစ်သက်သလောက်ထည့်ပါ
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
- သံပုရာသီး - တစ်ခြမ်း
ပြင်ဆင်ပုံ
- မုန့်ဖတ်နှင့်အတူ ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခြံခြာကာ ရေဆေးထားပါ
- ပဲတောင့်ရှည်ကို ရေဆေးပြီး အနေတော် လှီးထားပါ
- ခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီး ထက်၀က်ခြမ်းထားပါ
- ငရုတ်သီးတောင့်ကို အညှာခြွေပြီး ရေဆေးထားပါ
- မြေပဲလှော်ကို ပြင်ထားပါ
- သံပုရာသီးကို ရေဆေးပြီး လေးစိတ်စိတ်ထားပါ
- ကျန်လိုအပ်သော ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
- ငရုတ်ဆုံထဲမှာ အရင်ဆုံး ထန်းလျှက်ခဲ ငရုတ်သီးတောင့်နှင့်ကြက်သွန်ဖြူကို မညက်တညက် အနေအထားရအောင် ထည့်ထောင်းပါ
- ပြီးတာနဲ့မြေပဲလှော်နှင့် ပဲသီးတို့ကို ခပ်ဖွဖွလေး ထည့်ထောင်းပါ
- ထောင်းထားတာတွေကို သမအောင် ဇွန်းနဲ့မွှေပေးပြီး မုန့်ဖတ် ခရမ်းချဉ်သီး ငံပြာရည်နှင့် သံပုရာရည်ကို ညှစ်ပြီး အခွံပါတို့ထည့်ကာ ခပ်ဖွဖွထည့်ထောင်းကာ ဇွန်းနှင့်သမအောင် မွှေပေးကာ အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- အရသာပြင်ပြီးတာနဲ့ ပန်းကန်တခုထဲထည့်ကာ မုန့်ဖတ်ထောင်း ချိုချဉ်ငံစပ်လေးကို မိမိနှစ်သက်တဲ့ အသားကင် ငါးကင် တစ်မျိုးမျိုးနဲ့ တွဲဖက်ပြီး သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment