Friday, 17 May 2019

ေမ်ာက္ငိုသီးဟင္း




ဒီေန႔ေတာ႔ ဗီယက္နမ္ေစ်းက ဝယ္လာတဲ႔ ေမ်ာက္ငိုသီး ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ေမ်ာက္ငိုသီးရဲ႔ အရသာက ဒညင္းသီးနဲ႔ ေတာ္ေတာ္တူျပီး အနံ႔ကလဲ ဒညင္းသီးနံ႔နဲ႔ တစ္ထပ္ထဲတူပါတယ္။

ဒညင္းသီးက ေဘးထြက္ဆိုးက်ဳိးေတြ မ်ားသေလာက္ ေမ်ာက္ငိုသီးကေတာ႔ ေကာင္းက်ဳိးေတြ အမ်ားၾကီးပါတယ္လို႔ သိရပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ ခ်က္ျပဳပ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေမ်ာက္ငိုသီး - တစ္ထုတ္
  2. ပုဇြန္ - တစ္ဆယ္သား
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  5. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  7. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  9. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေမ်ာက္ငိုသီးကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ၽႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဓါးျပားရိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ။
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ျပင္ထားပါ။
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔တို႔ထည္႔ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။
  • ဆီသတ္ေနစဥ္ ငရုတ္သီးမ်ား မည္းမသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ။
  • ဆီသတ္နံ႔ သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ကိုအရင္ဆံုး ထည္႔ခ်က္ေပးပါ။
  • ပုဇြန္ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ငံျပာရည္ကို တဆက္ထဲ ထည္႔ေမႊေပးပါ။
  • ပုဇြန္ထည္႔ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ ခ်က္ေပးျပီးတာနဲ႔ ေမ်ာက္ငိုသီး အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆားတို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ။
  • အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုမၾကာမၾကာ လွဳပ္ေပးပါ။
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
  • ဟင္းဆီျပန္လာပါက မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးပါ။
  • အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ေမ်ာက္ငိုသီး ဆီျပန္ဟင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

2 comments: