Monday, 6 May 2019

ခ်ဥ္ငံစပ္ ငရုတ္ရြက္သုပ္






ဒီေန႔ေတာ႔ အိမ္မွာစိုက္ထားတဲ႔ ငရုတ္ပင္ေတြက ငရုတ္ရြက္ေတြခူးျပီးေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ငရုတ္ရြက္ကလက္ဖက္ရြက္ထက္ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္  ငရုတ္ရြက္ေလးေတြ အဆင္သင္႔ရွိေနရင္ သုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာသုပ္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ႏူးညံ႕ျပီး စားလို႕လဲ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ့ ထမင္းနဲ႕မစားဘဲ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ အျမည္းလုပ္လိုက္ပါတယ္ အိမ္မွာင႐ုတ္ပင္ေလးလဲ႐ွိေနမယ္ အ႐ြက္ေတြလဲ လွဳိင္ေနမယ္ဆိုရင္ေတာ့ အ႐ြက္အႏုေရာ ခပ္ေထြေထြ အ႐ြက္ေလးေတြပါခူးျပီး ႏွစ္ရည္ေလာက္ျပဳပ္ျပီး သုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အ႐ြက္မ်ား ေႁခြထားေသာ င႐ုတ္႐ြက္ - အေနေတာ္ ဇကာတစ္လံုး
  2. ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  4. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  5. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  8. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
  9. သံပုရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  10. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • င႐ုတ္႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ႏွစ္မိနစ္ျပဳပ္ကာ ေရသြန္ေပးပါ
  • ေနာက္တစ္ၾကိမ္ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည္႔ေပးျပီး ေနာက္ထပ္ႏွစ္မိနစ္ ထပ္ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ျပီးပါက ေရေအးနဲ႕ေဆးျပီး ေရမ်ားကို လက္ႏွင့္ဆုတ္ျပီး ညွစ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ င႐ုတ္႐ြက္ျပဳပ္ ၾကက္သြန္နီ ႏွမ္းေလွာ္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ပဲမွဳန္႕ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • နယ္ဖတ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံပုရာသီးနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ င႐ုတ္႐ြက္သုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment