တစ္ေန႔တစ္ေန႔ မနက္ေစာေစာစာ ဘာလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနရင္းက ကုလားပဲျခမ္းထုတ္ေလး ေတြ႔တာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းျပန္ေပါင္းေလး ေပါင္းစားခ်င္စိတ္ ေပါက္သြားမိတယ္။
ဒီေတာ႔လဲ ေနာက္ေန႔မနက္အတြက္ လိုတာေတြ ျပင္ဆင္ျပီး ညအိပ္ယာ မဝင္ခင္ ေကာက္ညွင္းဆန္နဲ႔ပဲကို ေရစိမ္ျပီး ေနာက္ေန႔မနက္မွာ ျပန္ေပါင္ေလးေပါင္းဖို႔ ျပင္ရပါတယ္ ေပါင္းတယ္ဆိုေပမဲ႔ မာမာကေတာ႔ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္ရွင္။
ေကာက္ညွင္းေပါင္းနည္း ပံုေလးေတြကိုေတာ႔ အရင္မာမာ႔ရဲ ႔ blog mmlazp.blogspot.com မွာ တင္ဖို႔လုပ္ထားေပမဲ႔ blog ထဲ ဝင္လို႔မရေတာ႔အတြက္ အခု marmarskitchen.blogspot.com အသစ္မွာဘဲ တင္လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ငွက္ေပ်ာရြက္ရွိရင္ ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ ေပါင္းႏိူင္သလို မာမာကေတာ႔ ဆြမ္းေမႊးရြက္ေတြ ရွိေနတာနဲ႔ ဆြမ္းေမႊးရြက္ေလးေတြရယ္ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြရယ္နဲ႔ ေပါင္းတဲ႔အတြက္ အရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းလြန္းလို႔ ေကာက္ညွင္းျပန္ေပါင္း ေပါင္းနည္းေလး မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညွင္းဆန္ - ၃ ဗူး (ထမင္းေပါင္းအိုုး ဆန္ခ်င္ဗူး)
- ကုုလားပဲျခမ္း - ၁ ဗူး (ထမင္းေပါင္းအိုုး ဆန္ခ်င္ဗူး)
- ပဲဆီစိမ္း - လိုသေလာက္ (ငါးေျခာက္ဆီစိမ္ရန္)
- အုုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ငါးေျခာက္ - မိမိ ႏွစ္သက္သေလာက္
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ခြဲ
- ဆြမ္းေမႊးရြက္ - ၂ရြက္
- ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုု ဇလံုတလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရ၉နာရီခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ
- ကုုလားပဲျခမ္းကိုုလဲ ဇလံုတလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ၉နာရီခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ
- အုန္းသီးျခစ္ျပီးသားကို ျပင္ထားပါ (မာမာကေတာ႔ အုန္းသီးမွဳန္႔ အေျခာက္ကို သံုးပါတယ္)
- ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ပိုင္းထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ငါးေျခာက္ကို ပဲဆီစိမ္းႏွင္႔ စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေဆးကာ ေရမ်ားသြန္ျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
- ေရစိမ္ထားေသာ ကုလားပဲျခမ္းကိုလဲ ေရႏွင္႔ခပ္ဖြဖြ နယ္ေဆးကာ ေရမ်ားသြန္ျပီး ေရစစ္ေပးပါ
- အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို ေရစစ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ ကုုလားပဲ သၾကား ဆီ ဆားႏွင္႔ ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူးခြဲတိုု႔ကိုု ထည့္ေပးျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အားလံုး သမသြားတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးခလုတ္ကို ႏွိပ္ေပးျပီး ထမင္းခ်က္သလိုု ခ်က္ေပးပါ
- မာမာကေတာ႔ ၄၅မိနစ္ၾကာတဲ႔ ခလုတ္ကိုႏွိပ္ျပီး ခ်က္ပါတယ္
- မိမိအိမ္မွာရွိတဲ႔ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ အဆင္ေျပသလို ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္
- ၄၅မိနစ္ျပည္႔လို႔ ေကာက္ညွင္းက်က္တာနဲ႔ အုန္းသီးဖတ္မ်ားကို ေကာက္ညွင္းအေပၚမွာ ျဖဴးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကိုု အုုန္းသီးဖတ္အေပၚမွ စီျပီးအုုပ္ေပးကာ ထမင္းေပါင္းအိုုးကိုု ျပန္ဖုုံးျပီး ၈မိနစ္မွ ၁၀မိနစ္ခန္ ့နွပ္ထားေပးပါ
- ဆြမ္းေမႊးရြက္အနံ ႔ေလးႏွင္႔ အုုန္းသီးအနံ ႔ေလးပါ ေမႊးေနတဲ႔ ေကာက္ညွင္း ျပန္ေပါင္းေလးကိုု ဒီအတိုင္း အစိမ္႔ေလးဘဲစားစား ငါးေျခာက္ဆီစိမ္ေလးနဲ႔ဘဲစားစား မိမိႏွစ္သက္သလို သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
- မာမာကေတာ႔ ငါးေျခာက္ကို ပဲဆီစိမ္း စိမ္ထားတာနဲ႔ တြဲဖက္ျပီး စားပါတယ္။
No comments:
Post a Comment