Wednesday 1 May 2019

ပဲကောက်ညှင်းပေါင်း


တစ္ေန႔တစ္ေန႔ မနက္ေစာေစာစာ ဘာလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနရင္းက ကုလားပဲျခမ္းထုတ္ေလး ေတြ႔တာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းျပန္ေပါင္းေလး ေပါင္းစားခ်င္စိတ္ ေပါက္သြားမိတယ္။

ဒီေတာ႔လဲ ေနာက္ေန႔မနက္အတြက္ လိုတာေတြ ျပင္ဆင္ျပီး ညအိပ္ယာ မဝင္ခင္ ေကာက္ညွင္းဆန္နဲ႔ပဲကို ေရစိမ္ျပီး ေနာက္ေန႔မနက္မွာ ျပန္ေပါင္ေလးေပါင္းဖို႔ ျပင္ရပါတယ္ ေပါင္းတယ္ဆိုေပမဲ႔ မာမာကေတာ႔ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္ရွင္။

ေကာက္ညွင္းေပါင္းနည္း ပံုေလးေတြကိုေတာ႔ အရင္မာမာ႔ရဲ ႔ blog mmlazp.blogspot.com မွာ တင္ဖို႔လုပ္ထားေပမဲ႔ blog ထဲ ဝင္လို႔မရေတာ႔အတြက္ အခု marmarskitchen.blogspot.com အသစ္မွာဘဲ တင္လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ငွက္ေပ်ာရြက္ရွိရင္ ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ ေပါင္းႏိူင္သလို မာမာကေတာ႔ ဆြမ္းေမႊးရြက္ေတြ ရွိေနတာနဲ႔ ဆြမ္းေမႊးရြက္ေလးေတြရယ္ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြရယ္နဲ႔ ေပါင္းတဲ႔အတြက္ အရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းလြန္းလို႔ ေကာက္ညွင္းျပန္ေပါင္း ေပါင္းနည္းေလး မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  1. ေကာက္ညွင္းဆန္ - ၃ ဗူး (ထမင္းေပါင္းအိုုး ဆန္ခ်င္ဗူး)
  2. ကုုလားပဲျခမ္း - ၁ ဗူး (ထမင္းေပါင္းအိုုး ဆန္ခ်င္ဗူး)
  3. ပဲဆီစိမ္း - လိုသေလာက္ (ငါးေျခာက္ဆီစိမ္ရန္)
  4. အုုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  5. ငါးေျခာက္ - မိမိ ႏွစ္သက္သေလာက္
  6. သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ခြဲ
  9. ဆြမ္းေမႊးရြက္ - ၂ရြက္
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုု ဇလံုတလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရ၉နာရီခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ
  2. ကုုလားပဲျခမ္းကိုုလဲ ဇလံုတလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ၉နာရီခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ 
  3. အုန္းသီးျခစ္ျပီးသားကို ျပင္ထားပါ (မာမာကေတာ႔ အုန္းသီးမွဳန္႔ အေျခာက္ကို သံုးပါတယ္)
  4. ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ပိုင္းထားပါ
  5. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  6. ငါးေျခာက္ကို ပဲဆီစိမ္းႏွင္႔ စိမ္ထားပါ
  7. ေရစိမ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရႏွင္႔ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေဆးကာ ေရမ်ားသြန္ျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
  8. ေရစိမ္ထားေသာ ကုလားပဲျခမ္းကိုလဲ ေရႏွင္႔ခပ္ဖြဖြ နယ္ေဆးကာ ေရမ်ားသြန္ျပီး ေရစစ္ေပးပါ
  9. အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို ေရစစ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ ကုုလားပဲ သၾကား ဆီ ဆားႏွင္႔ ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူးခြဲတိုု႔ကိုု ထည့္ေပးျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  10. အားလံုး သမသြားတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးခလုတ္ကို ႏွိပ္ေပးျပီး ထမင္းခ်က္သလိုု ခ်က္ေပးပါ
  11. မာမာကေတာ႔ ၄၅မိနစ္ၾကာတဲ႔ ခလုတ္ကိုႏွိပ္ျပီး ခ်က္ပါတယ္
  12. မိမိအိမ္မွာရွိတဲ႔ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ အဆင္ေျပသလို ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္
  13. ၄၅မိနစ္ျပည္႔လို႔ ေကာက္ညွင္းက်က္တာနဲ႔ အုန္းသီးဖတ္မ်ားကို ေကာက္ညွင္းအေပၚမွာ ျဖဴးေပးပါ
  14. ျပီးတာနဲ႔ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကိုု အုုန္းသီးဖတ္အေပၚမွ စီျပီးအုုပ္ေပးကာ ထမင္းေပါင္းအိုုးကိုု ျပန္ဖုုံးျပီး ၈မိနစ္မွ ၁၀မိနစ္ခန္ ့နွပ္ထားေပးပါ
  15. ဆြမ္းေမႊးရြက္အနံ ႔ေလးႏွင္႔ အုုန္းသီးအနံ ႔ေလးပါ ေမႊးေနတဲ႔ ေကာက္ညွင္း ျပန္ေပါင္းေလးကိုု ဒီအတိုင္း အစိမ္႔ေလးဘဲစားစား ငါးေျခာက္ဆီစိမ္ေလးနဲ႔ဘဲစားစား မိမိႏွစ္သက္သလို သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
  16. မာမာကေတာ႔ ငါးေျခာက္ကို ပဲဆီစိမ္း စိမ္ထားတာနဲ႔ တြဲဖက္ျပီး စားပါတယ္။

No comments:

Post a Comment